Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Oncolliga Blanes organitza divendres una xerrada a la Biblioteca Comarcal per parlar dels seus Serveis de Suport i Acompanyament


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/26/2021 06:44:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ONCOLLIGAOncolliga Blanes organitza divendres una xerrada a la Biblioteca Comarcal per parlar dels seus Serveis de Suport i Acompanyament

Actualment s’estan oferint al local d’Els Pins, a càrrec d’una psicooncòloga, un fisioterapeuta i una especialista en estètica oncològica integral

Aquest proper divendres, 28 de maig, Oncolliga Blanes ha organitzat una xerrada informativa que s’allotjarà a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes de la Biblioteca Comarcal. L’objectiu és parlar dels Serveis de Suport i Acompanyament al malalt oncològic, i cal dir que a causa de les mesures de contenció de la pandèmia, les places per assistir-hi són limitades.


Abans de la COVID, els serveis s’oferien a Girona, a l’Hospital Comarcal de Blanes o, circumstancialment, al mateix domicili del pacient si així era necessari. Des que va començar la pandèmia es van haver d’interrompre els serveis, i el què es vol anunciar en la xerrada del proper divendres és que es continuen donant al local que Oncolliga Blanes té al barri d’Els Pins.

Serveis de Suport i Acompanyament Oncolliga

La xerrada anirà a càrrec de tres especialistes: Núria Agudo, Núria Izquierdo i Gustavo Héguy. Núria Agudo és psicòloga sanitària i psicooncòloga de la Fundació Oncolliga Girona des de l’any 2007, i atén pacients que es troben en tractament actiu o fa poc que han acabat el procés. També fa acompanyament en processos de dol, i es membre de l’equip de PADES fent atenció domiciliària, tenent a malalts pal·liatius i a les seves famílies.

És una ajuda, un suport en l’afrontament de la malaltia, donant comprensió i confiança per facilitar la comunicació entre la família i el malalt, afrontar les pors i les angoixes, i resoldre dubtes del procés oncològic. També fa l’acompanyament des del primer diagnòstic fins al període lliure de malaltia, o bé fins a processos pal·liatius i de finals de vida.

Per la seva banda, Núria Izquierdo dóna un servei de prevenció i acompanyament. Ella està especialitzada en estètica oncològica integral, i és responsable d’aquest servei a la Fundació Oncolliga. També és directora del programa formatiu del pacient ‘Posa’t a la Teva Pell’, és titulada per la UNED i compta amb 15 anys d’experiència en aquesta disciplina. El servei aborda possibles efectes secundaris que el tractament oncològic manifesta a nivell corporal i de la pell, canvis que van restant qualitat de vida.

El tercer ponent de la xerrada serà Gustavo Héguy, fisioterapeuta de la Fundació Oncolliga des de 2009. Atén a pacients diagnosticats amb limfedema secundari mitjançant tractaments específics per aquests casos amb electroteràpia, embenats multicapes i drenatge limfàtic manual. Fa visites a domicili a pacients pal·liatius derivats des de l’ICO i l’equip de PADES de la Selva Marítima amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida.



Data de realització: 05/26/2021 | Data de la darrera actualització: 05/26/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300