Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes lliura els premis del 34è Concurs de Murals Sant Jordi 2021, on han participat 1.500 escolars


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/27/2021 08:12:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MuralsSantJordi21L’Ajuntament de Blanes lliura els premis del 34è Concurs de Murals Sant Jordi 2021, on han participat 1.500 escolars

El regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, va lliurar els guardons en cadascun dels centres on estudien els nens i nenes que han guanyat algun premi en les dues categories

Tot i que la Diada de Sant Jordi ens pugui quedar una mica lluny en el calendari, encara quedava per fer un acte relacionat amb aquesta celebració. Es tractava de conèixer els guanyadors i guanyadores del concurs, que enguany ha hagut de canviar substancialment el seu format a causa de les mesures de contenció de la pandèmia.


Lliurament obsequis guanyadores i guanyador 1er Premi Categoria 'A'
Escola Sa Forcanera
Des del 23 d’abril i fins el passat dissabte s’ha pogut visitar a Casa Saladrigas l’exposició que allotjava els 300 dibuixos que han participat al 34è Concurs de Murals de Sant Jordi 2021, la segona edició confinada d’un esdeveniment multitudinari reinventat durant dos anys consecutius. Quedava saber quin d’aquests dibuixos havia guanyat el concurs en les dues categories.

Guanyadors i guanyadores 34è Concurs de Murals Sant Jordi 2021

Formant part d’aquesta adaptació als temps #COVID, la manera de fer de lliurament dels premis també s’ha hagut de variar. Per aquest motiu el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, va acostar-se aquest passat dimecres a cadascun dels centres escolars per lliurar personalment els premis als grups d’alumnes que han guanyat algun premi en les dues categories, acompanyats de tutors/-es i directores dels diferents centres. Com és habitual, els reconeixements han consistit en sengles lots de material escolar, tal com s’ha vingut fent els darrers anys.


Dibuix guanyador 1er Premi Categoria 'A'
En la Categoria ‘A’, de 8 a 10 anys (3er i 4rt d’educació primària), el primer premi ha estat per un grup d’alumnes de l’Escola Sa Forcanera; Maria Dayalen Fernández, Cristian Manzano, Abigail Salazar, Júlia Fernández i Andrada Gita. El segon premi ha estat pel dibuix que han realitzat nens i nenes de l’Escola Quatre Vents: Jon Castillo, Edgar Galiano, Valentina Mercadal, Bruna Maynou i Abril Pagès.


Lliurament obsequis guanyadores i guanyadors 1er Premi Categoria 'B'
Escola Pinya de Rosa
Per la seva banda, en la Categoria ‘B’, d’11 a 12 anys (5è i 6è d’educació primària) el jurat ha considerat lliurar tres reconeixements. El primer premi l’han guanyat un grup d’alumnes de l’Escola Pinya de Rosa: Tanit Escribano, Marta Simón, Nora Atajaouna, Elena Vidal, Daniel Ortega i Josep Baena. El segon premi ha estat per la creació d’uns alumnes de l’Escola Mossèn Joan Batlle: Pol Barrera, Jorge Chamorro, Pau Mateo, Ivan Serrano, Daniel Navo i Mohamed Esahely. En aquest darrer cas, no va ser possible entregar personalment als guanyadors, perquè estaven d’excursió.


Dibuix guanyador 1er Premi Categoria 'B'
Amb caràcter extraordinari, el jurat també ha decidit lliurar un Accèssit pel dibuix elaborat per tres alumnes de l’Escola d’Educació Especial Ventijol: Assia Hadil, Pau Bosa i Miquel Juanuix. Val a dir que en aquesta trenta-quatrena edició del concurs han actuat com a jurat el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz; així com dos dels membres del personal d’aquesta àrea; Pere Box i Yolanda Fontanillas.

1.500 nens i nenes han participat al concurs

El jurat ha hagut de fer front a la difícil tasca d’escollir entre els 300 dibuixos que han participat enguany al certamen artístic. Els han elaborat 1.500 nens i nenes dividits en grups d’entre 4 i 6 alumnes, que estudien arreu dels 10 centres escolars que hi ha a Blanes. Això és perquè han participat tots els públics i concertats que hi ha actualment al municipi, inclosa l’Escola d’Educació Especial Ventijol.


Lliurament obsequis guanyadores i guanyadors Accèssit
Escola d'Educació Especial Ventijol
Aquest 2021 la 2a edició confinada ha provocat que durant un mes Casa Saladrigas s’hagi omplert de les creacions d’aquests joves artistes, comptant amb una notable afluència de públic. A principis del passat mes d’abril se’ls va repartir els suports en cartró ploma on havien de dibuixar-hi, i una setmana més tard se’ls va passar a recollir per començar el laboriós muntatge de l’exposició, que es va posar en marxa coincidint amb la Diada de Sant Jordi, el 23 d’abril.


Dibuix guanyador Accèssit
El resultat ha estat absolutament trencador, i ha omplert de coloristes creacions totes les parets que habitualment allotgen les exposicions que es fan a Casa Saladrigas, la seu de Cultura i Festes. La major part de dibuixos estaven dedicats a la Llegenda de Sant Jordi, o bé als tres elements típics de la Diada: el llibre, la rosa i els enamorats. Una altra temàtica recorrent ha estat la COVID-19, a través de centres hospitalaris, personal sanitari, les vacunes, o bé la recreació del bitxo.



Data de realització: 05/27/2021 | Data de la darrera actualització: 05/27/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300