Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cap de Setmana intensiu de vacunacions COVID a Blanes, amb la fita d’administrar 3.400 dosis


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/29/2021 02:33:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Cap de Setmana intensiu de vacunacions COVID a Blanes, amb la fita d’administrar 3.400 dosis

S’ha reforçat el Local Social de Mas Borinot amb una carpa del Servei d’Emergències Mèdiques, i el suport dels voluntaris de Creu Roja de Blanes

Aquest darrer cap de setmana del mes de maig Blanes ha redoblat esforços en la Campanya de Vacunació COVID, i el Departament de Salut ha reforçat considerablement els seus efectius per fer dues intensives jornades. L’administració de les vacunes s’està allotjant al Local Social de Mas Borinot cedit per l’Ajuntament de Blanes, un dels centres de vacunació massiu que es va posar en marxa a la Regió Sanitària de Girona a principis d’any, i on també hi acudeix la ciutadania d’altres localitats.


Vacunació al Local de Mas Borinot, aquest dissabte al matí
Aquesta setmana el local ha ampliat considerablement la seva capacitat per acollir les persones que van a vacunar-s’hi, amb la instal·lació d’una carpa del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) al Parc Públic que hi ha davant el local social. Amb la posada en marxa d’aquest nou recurs, s’ha variat la logística que es fa servir per a l’administració de les vacunes.


Ara s’injecten a l’interior de la carpa, mentre que els 10-15 minuts d’espera posteriors que cal esperar per controlar que no hi hagi cap reacció adversa, es fa a l’interior del local social. Coincidint amb aquest cap de setmana en què s’està fent una intensiva administració de vaccins, s’han ampliat a 4 els equips que s’encarreguen del Check-in i la posterior aplicació de la vacuna.

Objectiu: administrar 3.400 vacunes aquest cap de setmana

L’objectiu que s’ha marcat l’equip de vacunació és administrar un total de 3.402 dosis de vacunes durant aquest cap de setmana del 29 i 30 de maig. Els quatre equips que hi ha en cada franja horària de matí i tarda estan formats en total per 6 infermers i infermeres que injecten les dosis, i 4 administratius i administratives que fan la comprovació de dades i el check-in.


En previsió del considerable augment de persones a qui s’està vacunant a Blanes durant aquest cap de setmana, el Departament de Salut a Girona ha contactat amb Creu Roja Blanes perquè els ajudi a coordinar les cues, així com atendre la major afluència de públic. La ONG local ha destinat 4 voluntaris en cadascun dels torns de matí i tarda.


D’altra banda, els voluntaris i voluntàries de Creu Roja també s’encarreguen d’informar les persones que accedeixen al recinte de vacunació. Es tracta de les persones que han de donar-se la segona dosi, els professionals essencials menors de 60 anys que van rebre en el seu moment la primera dosi d’AstraZeneca. Ara, en el cas que vulguin completar la pauta amb AstraZeneca han de presentar un formulari complimentat abans de rebre la vacuna, on expliciten la renúncia que la segona dosi sigui de la vacuna Pfizer. En el cas que no es porti el formulari prèviament omplert, se’ls facilita perquè ho vagin fent mentre estan fent cua.

Data de realització: 05/29/2021 | Data de la darrera actualització: 05/29/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300