Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viurà aquest cap de setmana una nova edició de les populars ‘Estores de Corpus-edició COVID’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/02/2021 11:12:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ESTORES DE CORPUS ASSOCIACIOBlanes viurà aquest cap de setmana una nova edició de les populars ‘Estores de Corpus-edició COVID’

Les aromàtiques creacions d’artistes blanencs es podran visitar la tarda del dissabte i durant tot el diumenge en una cèntrica ubicació diferent a l’habitual: la Plaça dels Dies Feiners

Aquest proper cap de setmana Blanes viurà una nova edició de les populars ‘Estores de Corpus’, tot i que encara amb l’afegitó que es tracta d’una ‘Edició COVID’. La principal novetat és que, per poder complir amb les mesures de seguretat sanitàries, s’ha hagut de fer un canvi d’ubicació que permeti sobretot poder mantenir l’adequada distància de seguretat pels visitants.


Banderoles penjades al centre de la vila anunciant l'activitat
Per aquest motiu, enlloc que les aromàtiques creacions s’arrenglerin al llarg de diversos carrers del nucli històric –que compten amb voreres molt estretes- es concentraran a la cèntrica Plaça dels Dies Feiners, darrera l’Ajuntament. Aquí hi haurà 8 de les 9 estores confeccionades per artistes blanencs que, una vegada més, col·laboren amb la tradició dissenyant i elaborant aquestes obres d’art efímer.

La novena catifa s’allotjarà en un espai sota cobert, igual que s’havia estat fent en totes les anteriors edicions: a l’interior de l’Església Santa Maria. Per poder visitar-la, les portes de la parròquia estaran obertes coincidint amb bona part de l’horari en què s’exposaran la resta de creacions a l’aire lliure.


La tradicional activitat l’organitzen l’Associació d’Estores de Raval amb el suport de l’Ajuntament de Blanes. L’accés a la Plaça dels Dies Feiners serà lliure, i està previst protegir les estores fetes de flors i materials naturals per evitar que els visitants puguin arribar a trepitjar-les i malmetre-les, i la nit de dissabte un guàrdia jurat les protegirà de possibles actes vandàlics.

Estores de Corpus 2021 a la Plaça dels Dies Feiners

La Plaça dels Dies Feiners allotjarà vuit estores, que començaran a elaborar-se entre la tarda-vespre del proper divendres i el matí de dissabte. Estaran enllestides al migdia perquè a partir de la tarda del dissabte i durant tota la jornada de l’endemà diumenge, es puguin visitar.


L'artista blanenc Joan Pujol ha iniciat ja l'elaboració de l'estora
que es podrà visitar a l'interior de l'Església Santa Maria
La jornada del diumenge finalitzarà aproximadament cap a les 8 del vespre, quan es desmuntaran i es deixarà neta la plaça. Per la seva banda, l’estora de l’Església Santa Maria es va començar a elaborar tot just la tarda d’aquest passat dimarts. Se n’ha encarregat tant de la seva creació i disseny com de l’elaboració l’artista Joan Pujol, qui està recreant un crist crucificat a l’entrada del temple.

Respecte les vuit creacions restants que seran a la Plaça dels Dies Feiners, les han dissenyat Joel Ristol, Susanna Martín, Judit Escayola, Narcís Balmanya, Henar Herranz, Ma Teresa Llorens, Marina Virgili i Marina Serra. La major part d’ells i elles ja havien col·laborat amb anterioritat en aquesta tradició, i la seva particular visió de l’art contribuirà a què tot el conjunt ofereixi una explosió de colors i creacions que fan de la seva visita una experiència única, però també efímera.


La temàtica és lliure, llevat de tres d’elles. Una està dedicada al 10è aniversari que enguany compleix la Ciutat Esportiva Blanes, i les altres dues reproduiran els dos símbols que ha triat enguany la Federació Catalana de Catifaires perquè es reprodueixin a tots els grups internacionals. Es tracta d’una espelma i un sol, que simbolitzen la llum i l’esperança.


Per promoure l’activitat, els membres de l’Associació d’Estores de Raval han penjat diverses banderoles al Carrer Ample, al centre de la vila, on es reprodueixen les creacions que durant el cap de setmana es podran admirar al natural. D’altra banda, aquesta setmana també tenen previst guarnir la façana posterior de l’edifici consistorial que dóna a la Plaça dels Dies Feiners amb diverses banderoles que volen transmetre els valors culturals de l’activitat d’art efímer.Data de realització: 06/02/2021 | Data de la darrera actualització: 06/02/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300