Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirÓ els propers dies la ‘Setmana del Mar- 3er Memorial Albert Ros’ a la Biblioteca Comarcal


CamÝ de tornada


Men˙ principalNoticia publicada a la web el 06/06/2021 08:05:37 AM
ATENCIË: pot incloure informaciˇ no actualitzada !

Blanes acollirÓ els propers dies la ‘Setmana del Mar- 3er Memorial Albert Ros’ a la Biblioteca Comarcal

L’homenatge al veterÓ mariner blanenc mort al 2018 inclourÓ una Cantada d’Havaneres, contes, xerrades i actes que tenen la mar com a telˇ de fons

La Biblioteca Comarcal de Blanes ha organitzat per aquesta propera setmana del mes de juny una activitat esperada per molts i gaudida per tots i totes aquelles persones enamorades de la mar i que se senten atrets i atretes per tot el quŔ hi estÓ relacionat. Es tracta de la ‘Setmana del Mar’, que se sol organitzar cada any coincidint pels volts dels inicis del mes de juny, quan l’estiu ja el tenim prÓcticament a sobre.


Imatges d'Arxiu: 1er Memorial Albert Ros - Juny 2019
El servei cultural ja fa molts anys que organitza aquest cicle, per˛ des del 2019 l’esdeveniment porta associat un emotiu reconeixement. Es tracta del ‘Memorial Albert Ros’, que aquest any arribarÓ ja a la seva tercera ediciˇ. Un dels principals colĚlaboradors que sempre havia tingut la ‘Setmana del Mar’ a la biblioteca era Albert Ros, un autŔntic i genuÝ Llop de Mar, que va morir el 8 de juny de 2018, coincidint justament amb la ‘Setmana del Mar’ d’aquell any.


Des de llavors, la ‘Setmana del Mar’ ha passat a ser coneguda com el ‘Memorial Albert Ros’, un veterÓ mariner que va ser el darrer en cantar a viva veu a la subhasta de la Llotja del Peix de la Confraria de Pescadors de Blanes. A banda de la seva feina lligada a la pesca, la seva passiˇ tambÚ era la mar i tot el quŔ hi estava relacionat, com per exemple les havaneres.

Activitats Setmana del Mar 2021

Els actes del ‘3er Memorial Albert Ros’ que configuren la ‘Setmana del Mar’ 2021 a la Biblioteca s’encetaran dimarts vinent, 8 de juny, amb una xerrada que tindrÓ lloc a la Sala d’Actes de la Biblioteca Comarcal. Titulada ‘Les havaneres a l’Ŕpoca romÓntica’, anirÓ a cÓrrec de la doctora Anna Costal, investigadora de M˙sica Tradicional i mestre a l’ESMUC.

L’endemÓ dimecres es farÓ una nova ediciˇ de l’activitat ‘Nascuts per Llegir’ titulada ‘Navegant’. EstÓ pensada per a nens i nenes de 0 a 3 anys acompanyats dels seus pares o mares, comenšarÓ a les 11 del matÝ, i anirÓ a cÓrrec de Marina Gil. Els dos darrers actes del ‘Memorial Albert Ros’ tindran lloc dijous i divendres, amb una ‘Hora del Conte’ i un Recital, respectivament.


‘L’Hora del Conte’ del dijous, per a nens i nenes de mÚs de 3 anys d’edat, es farÓ el dijous a les 6 de la tarda amb H6 Clown, que presenta ‘Contes Refrescants’. Per ˙ltim, l’endemÓ divendres hi haurÓ una Cantada d’Havaneres a les 8 del vespre amb el grup de Blanes ‘Cabotatge’. Aquesta darrera activitat serÓ de ben segur la mÚs agra´da, ja que s’allotjarÓ al recinte mÚs singular de la Biblioteca Comarcal: el Pati de la Magn˛lia.
Data de realitzaciˇ: 06/06/2021 | Data de la darrera actualitzaciˇ: 06/06/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300