Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirà els propers dies la ‘Setmana del Mar- 3er Memorial Albert Ros’ a la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/06/2021 08:05:37 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOBlanes acollirà els propers dies la ‘Setmana del Mar- 3er Memorial Albert Ros’ a la Biblioteca Comarcal

L’homenatge al veterà mariner blanenc mort al 2018 inclourà una Cantada d’Havaneres, contes, xerrades i actes que tenen la mar com a teló de fons

La Biblioteca Comarcal de Blanes ha organitzat per aquesta propera setmana del mes de juny una activitat esperada per molts i gaudida per tots i totes aquelles persones enamorades de la mar i que se senten atrets i atretes per tot el què hi està relacionat. Es tracta de la ‘Setmana del Mar’, que se sol organitzar cada any coincidint pels volts dels inicis del mes de juny, quan l’estiu ja el tenim pràcticament a sobre.


Imatges d'Arxiu: 1er Memorial Albert Ros - Juny 2019
El servei cultural ja fa molts anys que organitza aquest cicle, però des del 2019 l’esdeveniment porta associat un emotiu reconeixement. Es tracta del ‘Memorial Albert Ros’, que aquest any arribarà ja a la seva tercera edició. Un dels principals col·laboradors que sempre havia tingut la ‘Setmana del Mar’ a la biblioteca era Albert Ros, un autèntic i genuí Llop de Mar, que va morir el 8 de juny de 2018, coincidint justament amb la ‘Setmana del Mar’ d’aquell any.


Des de llavors, la ‘Setmana del Mar’ ha passat a ser coneguda com el ‘Memorial Albert Ros’, un veterà mariner que va ser el darrer en cantar a viva veu a la subhasta de la Llotja del Peix de la Confraria de Pescadors de Blanes. A banda de la seva feina lligada a la pesca, la seva passió també era la mar i tot el què hi estava relacionat, com per exemple les havaneres.

Activitats Setmana del Mar 2021

Els actes del ‘3er Memorial Albert Ros’ que configuren la ‘Setmana del Mar’ 2021 a la Biblioteca s’encetaran dimarts vinent, 8 de juny, amb una xerrada que tindrà lloc a la Sala d’Actes de la Biblioteca Comarcal. Titulada ‘Les havaneres a l’època romàntica’, anirà a càrrec de la doctora Anna Costal, investigadora de Música Tradicional i mestre a l’ESMUC.

L’endemà dimecres es farà una nova edició de l’activitat ‘Nascuts per Llegir’ titulada ‘Navegant’. Està pensada per a nens i nenes de 0 a 3 anys acompanyats dels seus pares o mares, començarà a les 11 del matí, i anirà a càrrec de Marina Gil. Els dos darrers actes del ‘Memorial Albert Ros’ tindran lloc dijous i divendres, amb una ‘Hora del Conte’ i un Recital, respectivament.


‘L’Hora del Conte’ del dijous, per a nens i nenes de més de 3 anys d’edat, es farà el dijous a les 6 de la tarda amb H6 Clown, que presenta ‘Contes Refrescants’. Per últim, l’endemà divendres hi haurà una Cantada d’Havaneres a les 8 del vespre amb el grup de Blanes ‘Cabotatge’. Aquesta darrera activitat serà de ben segur la més agraïda, ja que s’allotjarà al recinte més singular de la Biblioteca Comarcal: el Pati de la Magnòlia.Data de realització: 06/06/2021 | Data de la darrera actualització: 06/06/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300