Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Òmnium Cultural Selva Marítima, constituïda com a Junta Territorial aquest cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/07/2021 10:09:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOÒmnium Cultural Selva Marítima, constituïda com a Junta Territorial aquest cap de setmana

L’acte es va allotjar dissabte passat al Teatre de Blanes, i va ser seguit per un debat encapçalat pel vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri

El Teatre de Blanes ha allotjat aquest cap de setmana dues destacades activitats organitzades per Òmnium Selva Marítima. Es tractava de l’Assemblea Constituent, que va centrar la primera part de l’acte celebrat dissabte a la tarda. El gener del 2019 es va presentar com a gestora i un any més tard s’havia de constituir com a junta, però la pandèmia va impedir que es pogués fer aquest nou pas endavant.


Teatre de Blanes, dissabte passat, acte d'Òmnium Cultural Selva Marítima
Per aquest motiu, amb un cert retard respecte el què estava previst, finalment s’ha pogut constituir la Junta Territorial d’Òmnium Selva Marítima, que presideix la blanenca Rosa Maria Brunet i Clopés. Com a vicepresidentes hi són Gràcia Ferrer Codinachs i Maria Àngels Vázquez Quintas. La resta de càrrecs estan representats per Anna Puigvert, Sara Carbó, Elisa Dabau, Joan Moret, Mariona Bargalló, Anna Arbó, Èric Bertran, Laura Rabassa i Vicenç Prats.


Tots els socis i sòcies de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar van ser cridats a participar en l’acte de dissabte per votar el pla de treball de l’entitat, així com la constitució de la nova junta. Durant l’acte de constitució es va repassar la Memòria d’Activitats del 2020, així com el Pla de Treball per aquest 2021, on destaca la dada que en l’actualitat hi ha 1.212 persones sòcies d’Òmnium Selva Marítima.

Augmentar la presència al territori d’Òmnium Selva Marítima

Una de les fites plantejades és augmentar la massa social d’Òmnium Cultural Selva Marítima. Per això, des del grup gestor d’aquesta territorial es vol augmentar la presència i activitat per contribuir a consolidar els fets culturals i socials que la caracteritzen, amb el català com a llengua principal i cohesionadora. També destaquen que Òmnium, ha de ser l’entitat del territori que lideri la lluita pels drets fonamentals i la denúncia de la repressió a l’estat espanyol.


Una de les idees principals de la nova junta és donar suport a les diferents entitats del territori que ja estan treballant activament tant a nivell cultural com de cohesió social. En aquest sentit, també s’han mostrat realistes, i han recordat que, com a conseqüència de la pandèmia, algunes de les activitats programades veuran afectat el seu normal desenvolupament, havent de contemplar la possibilitat de transformar-les i adaptar-les perquè sigui possible seguir impulsant-les.

Debat Obert amb el vicepresident Marcel Mauri

La segona part de l’acte de dissabte passat, que inicialment s’havia de celebrar al Banc dels Músics del Passeig de Mar però es va decidir traslladar al Teatre per l’amenaça de pluja, va quedar centrada en un debat. El va encapçalar el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i es tractava d’un debat obert a la participació del públic en general, no tan sols als socis i sòcies de l’entitat.


Marcel Mauri va conversar amb Mostafà Shaimi, professor de pedagogia de la Universitat de Girona; i amb Anaïs Franquesa, advocada penalista. El tema central de la conversa, moderada per la periodista Joana Valent, va ser l’amnistia i la situació dels presos, exiliats i els més de 3.000 encausats pel procés. També es va parlar sobre l’exercici de drets i llibertats, la cohesió social i el paper que hi juguen la llengua i la cultura.Data de realització: 06/07/2021 | Data de la darrera actualització: 06/07/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300