Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L'Ajuntament de Blanes participarà dijous en la Presentació de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/15/2021 05:59:47 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOL'Ajuntament de Blanes participarà dijous en la Presentació de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera

Es tracta d'un projecte estratègic de preservació del territori i clau pel sistema alimentari, que suma els esforços de Blanes, Palafolls, Tordera, Santa Susanna, Malgrat de Mar i la Diputació de Barcelona

El proper dijous tindrà lloc al Molí d’en Puigvert de Palafolls, l’acte de presentació de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera (EABT), un projecte estratègic clau que promou la Diputació de Barcelona conjuntament amb cinc municipis de la vall baixa de la Tordera amb l’objectiu de preservar el sòl agrari i aconseguir un sistema alimentari més saludable i sostenible.


L’acte estarà presidit pel diputat d’Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, Josep Tarin, juntament amb l'alcalde i el primer tinent d'alcalde de Blanes, Àngel Canosa i Jordi Urgell; Palafolls, Francesc Alemany; Tordera, Joan Carles Garcia Cañizares; Santa Susanna, Joan Campolier; i Malgrat de Mar, Joan Mercader.

Entre els convidats hi haurà representants de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona, Consells Comarcals del Maresme i la Selva, Ajuntament de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Federació d’Agrupacions de Defensa Vegetal del Maresme, entre d’altres. També comptarà amb la participació de representants de la pagesia i les tres cooperatives agràries del territori, a més d’estudiants del cicle formatiu en producció agroecològica de l’IES Ramon Turró de Malgrat de Mar.

Presentació del Pla de Gestió de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera

Durant l’acte, es presentarà el Pla de Gestió i Desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, un document que reconeix l’alt valor econòmic, social i ambiental del territori; se sentirà la veu dels joves estudiants d’agroecologia, que llegiran una declaració amb les seves demandes d’accions per a una agricultura i alimentació sostenibles; i, de la mà de la Fundació Alícia, es farà un recorregut sensorial pels millors productes de l’EABT.



Zona Agrícola de Blanes

Les terres de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera són de les més fèrtils de Catalunya. Per aquest motiu, protegir-les, gestionar-les i dinamitzar-les és fonamental per garantir el dret de la ciutadania a gaudir d’una alimentació saludable, saborosa i sostenible, produïda sobre la base de criteris socials, ecològics i de proximitat.




Data de realització: 06/15/2021 | Data de la darrera actualització: 06/15/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300