Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull dijous i divendres 17 i 18 de juny Jornades de Donació de Sang a la Planta Baixa del Teatre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/15/2021 02:27:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DONACIO MEDULA OSSIABlanes acull dijous i divendres 17 i 18 de juny Jornades de Donació de Sang a la Planta Baixa del Teatre

Es recomana demanar cita prèvia a donarsang.gencat.cat per participar dijous de 16 a 21 h i divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20’30 h.

Aquesta setmana Blanes acollirà les tradicionals jornades de Donació de Sang que se solen fer cada any pels volts de mitjans del mes de juny, quan està a punt d’arribar el solstici d’estiu. Més concretament, tindran lloc la tarda del proper dijous 17, de 16 a 21 h.; i durant tot el dia del divendres 18 de 10 a 14 h i de 16 a 20’30 h.


Imatges d'Arxiu: Donació de Sang a la Planta Baixa del Teatre,
18 i 19 de març 2021
Per segona vegada consecutiva, la jornada de recapta voluntària s’allotjarà a la Planta Baixa del Teatre, al futur Espai Polivalent i a la Sala d’Assaig. La primera ocasió va ser els dies 18 i 19 de març, i significar un canvi d’ubicació respecte les anteriors ocasions en què les jornades s’havien estat allotjant a la Casa del Poble en substitució del seu lloc habitual: la Biblioteca Comarcal.


Des de l’organització s’havia demanat a l’Ajuntament de Blanes la possibilitat de trobar un altre espai més ampli per augmentar el nombre de lliteres i, respectivament, les donacions que es podrien fer durant les dues jornades. Va ser així com finalment es va trobar com espai alternatiu la Planta Baixa del Teatre cedida per l’Ajuntament de Blanes.

L’espai on es farà la jornada ocupa d’una banda l’indret on durant molts anys va haver un Bar-Restaurant, completat per l’espai diàfan de la Sala d’Assaig. Les dues jornades les organitza el Banc de Sang i Teixits de Girona, la seu local de la Germandat de Donadors de Sang de Blanes, i l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, així com d’altres institucions i empreses.


Es recomana reservar cita prèvia per evitar acumulacions de persones en els espais: donarsang.gencat.cat

Crida a la Donació de Sang

Aquests dies el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions que continuen sent necessàries durant la pandèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. La donació de sang és aquets dies una de les activitats imprescindibles que pot fer la ciutadania per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.


El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i les està aplicant a totes les campanyes de recapta de sang. Els donants disposen d’un gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre i mig amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres. Tanmateix, abans, durant i després de cada jornada hi haurà una neteja i desinfecció de les zones comunes. Cal recordar, a més a més, que el coronavirus CVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, i per aquest motiu el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.Data de realització: 06/15/2021 | Data de la darrera actualització: 06/15/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300