Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Curro Manchón i Anto Domínguez, primers al Campionat d’Espanya de Raceboard disputat al Club de Vela Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/24/2021 09:05:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ClubVelaBlanesCurro Manchón i Anto Domínguez, primers al Campionat d’Espanya de Raceboard disputat al Club de Vela Blanes

La regatista catalana Laura Cabezas, del CV Blanes, és sots campiona de Raceboard i el regatista andalús Fernando Martínez Del Cerro, campió de Fòrmula Foil

La tarda d’aquest passat dimecres va tenir lloc la cloenda del Campionat d’Espanya de Windsurf en Raceboard i Fòrmula Foil que s’ha allotjat a Blanes durant cinc dies. El punt i final el va posar una cerimònia de lliurament de premis austera, marcada per les mesures COVID i amb una mínima presència d’autoritats en representació de les Federacions Espanyola i Catalana de Vela, el Club Vela Blanes i l’Ajuntament de Blanes.


Tots i totes les premiades, amb autoritats i personal del Club Vela Blnaes
Han participat en la competició 49 regatistes de la classe Raceboard de vuit comunitats autònomes (Andalusia, Catalunya, Galícia, Comunitat Valenciana, Múrcia, Balears, Madrid i País Basc) i 26 esportistes de la classe Fòrmula Foil (de les Federacions d’Andalusia, Gallega, Catalana, Comunitat Valenciana i Castella La Manxa). També ha comptat amb participants internacionals de França, Estats Units i Argentina.

Els regatistes han completat 16 proves (9 Raceboard i 7 Fòrmula Foil) amb vents del sud i fort onatge els primers dies de la competició i llevant de 10/12 nusos en la penúltima jornada. L’absència de vent en la darrera jornada, en canvi, va impedir que es realitzessin les proves, i els equips van poder començar aviat a recollir el material per tornar a les seves comunitats a celebrar la Revetlla de Sant Joan.


Lliurament reconeixement a Pep Pujols
El lliurament de trofeus el van encapçalar Pep Pujols, cap de la Representació Territorial de l’Esport a Girona; i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. Els van acompanyar Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela; Joan Balaguer, president del Club de Vela Blanes; i Xavi Manresa, comodor del CVB. Val a dir que abans de començar l’entrega de premis, el Club de Vela Blanes va lliurar un reconeixement a Pep Pujols, en agraïment al suport que sempre els ha donat des de la delegació d’esports gironina, amb motiu que aviat deixarà el seu càrrec.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, tancant el torn de parlaments
Anto Domínguez i Curro Manchón, Campions d’Espanya en Raceboard

Entrant ja de ple en el relat dels guardonats i guardonades, en la modalitat de Raceboard Anto Domínguez i Curro Manchón, mare i fill respectivament, s’han proclamat Campions d’Espanya en femení i masculí. De fet, des de l’inici del campionat Curro Machón (CN Port Sherry) ja apuntava maneres i ha culminat les nou proves disputades en primera posició seguit per Ale Rivera (CN Benalmádena).


Podi primers classificats Raceboard, amb Curro Manchón al capdavant
Tots dos pertanyen a sengles sagues amb una dilatada tradició familiar a la classe, tal com ha quedat demostrat amb la participació gairebé al complet de les dues famílies, Manchón i Rivera, en la competició. Finalment el podi l’ha completat en tercer lloc el català del CN Badalona Lea Sitja. En categoria femenina Maria Antònia Domínguez s’ha proclamat Campiona d’Espanya seguida de molt a prop per Laura Cabezas, del Club de Vela Blanes, que tan sols s’ha quedat a 7 punts de la campiona.

Destacada actuació dels regatistes del Club de Vela Blanes

A banda del sotscampionat de Laura Cabezas, la resta de regatistes que representen el Club de Vela Blanes han tingut una destacada actuació. El millor classificat en 8a posició ha estat Gonzalo Giribet, professor de Zoologia a la Universitat de Harvard –per aquest motiu navegava amb bandera dels Estats Units-, liderant amb aquesta marca als regatistes del Club de Vela Blanes, una de les flores més nombroses dins la Federació Catalana de Vela.


Per la seva banda, Marc Tusquets, actual sotscampió de Catalunya, ha estat 12è, i Jordi Bosch -3er al Campionat de Catalunya- s’ha situat just un lloc per sota. Kim Figueres (19è) i Lluís Camacho (21è) han quedat classificats a la part mitjana de la taula. Per últim, han tancat la classificació dels regatistes locals Dani Gallardo (32è), Luís Colomé (36è) i Juan Coll (48è).

El CV Blanes, primer en organitzar un Campionat Oficial de Fòrmula Foil

La classe Fòrmula Foil ha finalitzat el campionat sense haver pogut disputar proves el darrer dia, mantenint per tant la classificació que ja hi havia hagut el dia anterior, dimarts passat. Fernando Martínez del Cerro (CAND Chipiona) s’ha proclamat Campió d’Espanya, acompanyat al podi pel gallec Tomàs Vieito (RCN Rodeira) i el català Nico Fores (RCN Tarragona).


Curro Manchón durant el Campionat d'Espanya de Windsurfing
Autor Fotografia: Alfred Farré
Val a dir que amb l’organització d’aquet campionat, el Club de Vela Blanes ha tingut el privilegi de ser el primer club en organitzar el 1er Campionat d’Espanya oficial de la classe Fòrmula Foil. Una de les seves principals característiques que el fa especialment atractiu és la vistositat que despleguen en el camp de regates, amb unes proves molt ràpides i espectaculars, perquè semblen levitar quan les seves taules no toquen l’aigua.Data de realització: 06/24/2021 | Data de la darrera actualització: 06/24/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300