Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes rebutja els atacs contra la llibertat sexual amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTi+


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/28/2021 01:33:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bandera gaiBlanes rebutja els atacs contra la llibertat sexual amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTi+

Aquest migdia l’alcalde i la regidora d’Igualtat han encapçalat la lectura d’un manifest que ha culminat Melanie Serrano, futbolista del primer equip femení del FC Barcelona

Aquest dilluns, coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+, l’Ajuntament de Blanes ha proclamat públicament una vegada més la seva adhesió a aquesta jornada reivindicativa. Ho ha fet amb una concentració que ha tingut lloc avui al migdia davant la façana principal de l’edifici consistorial que ha inclòs la lectura d’un manifest.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la Lectura del Manifest LGBTI+
L’acte l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita, i la resta de membres electes del consistori blanenc. Ara bé, l’excepcionalitat de l’acte ha estat la persona que s’ha encarregat de culminar la lectura del manifest, la futbolista blanenca jugadora del primer equip femení del FC Barcelona, Melanie Serrano.


Melanie Serrano, jugadora del 1r equip del FC Barcelona,
durant la Lectura del Manifest LGBTI+
Melanie Serrano s’ha afegit així, coincidint amb un dia tan assenyalat, a les persones públiques del món de l’esport, la política, la cultura, l’espectacle o qualsevol altre àmbit que han declarat obertament la seva orientació sexual donant suport a l’acte de manera activa. Val a dir que la lectura del manifest s’ha fet davant la façana principal del consistori blanenc, que aquests dies llueix una pancarta al·lusiva al 28-J, així com dues banderes amb els colors de l’arc de Sant Martí, que simbolitza la lluita pels drets LGBTI+.

Blanes amb l’orgull LGBTI+ i els seus drets

El manifest recorda en primer lloc que la celebració del 28-J es va fer per primera vegada a Catalunya fa 44 anys, lamentant que malgrat faci tant de temps encara quedi molta feina per fer per aconseguir una societat igualitària on no es discrimini a ningú per la seva orientació sexual. Segueix que, amb la pandèmia, s’han evidenciat les mancances socials i de recursos institucionals que hi ha en aquest àmbit, recordant les nombroses agressions físiques i verbals que s’estan produint


Marian Anguita, regidora d'Acció Social i Igualtat, durant l'acte d'avui
En aquest sentit, s’ha recordat que a Catalunya són al voltant d’un centenar les denúncies que s’han fet des de principis d’aquest 2021: “Sembla estrany que en el segle XXI surtin veus més pròpies de les dictadures i del pensament reaccionari (...) També ens han d’alertar els forts atacs contra la llibertat sexual en tots els països, els discursos d’odi que provenen de formacions polítiques de la ultradreta i que no ens podem permetre ignorar, perquè no s’ataca només a un col·lectiu determinat, s’ataquen tots els drets humans i la llibertat”

Per això, el text continua fent una crida a rebutjar qualsevol manifestació d’homofòbia. Per aconseguir-ho, remarca que cal començar per la base: “Des de l’escola, des de la família, des de les institucions per caminar cap a una societat diversa sense discriminació, on ningú tingui por de mostrar-se com és”.


El darrer paràgraf del manifest és tota una declaració d’intencions, tant en nom del col·lectiu LGBTI+ com del propi Ajuntament de Blanes: “Les persones LGBTI+ no estan disposades a fer ni un pas enrere, no volen tornar a l’armari, perquè estan orgulloses de ser com són i mostrar-se com són. Són com qualsevol persona del nostre entorn. Per això, l’Ajuntament de Blanes s’adhereix amb orgull a aquesta celebració i es compromet a seguir treballant a favor dels drets d’aquest col·lectiu amb totes les eines de què disposa”.

Taula Informativa del Servei d’Atenció Integral (SAI) de Blanes

La jornada d’aquest 28-J s’ha completat amb la instal·lació d’un Punt d’Informació SAI que s’ha fet al llarg de tot el matí a la cèntrica Plaça d’Espanya. El Servei d’Atenció Integral (SAI) de Blanes es va posar en marxa precisament ara fa tres anys, una setmana abans de la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+, i va ser possible gràcies a la signatura d’un conveni entre la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat i l’Ajuntament de Blanes.


Taula Informativa SAI, aquest matí
El SAI de Blanes té com a principals objectius visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI, així com donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més a més, impulsa el treball en xarxa, elabora informes sobre la situació de les persones LGTBI en aquest municipi, dissenya estratègies de sensibilització, i estableix canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes de LGTBIfòbia.

Altres activitats amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+

Al llarg d’aquests dies Blanes continuarà commemorant el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+ amb altres propostes. L’Àrea de Joventut ha preparat diverses activitats per aquest proper dimarts 29 de juny. S’allotjaran a Nau4 Espai Jove, que s’ha bolcat en la seva elaboració. Presentades amb el lema ‘Young Pride’, les activitats començaran a les 4 de la tarda amb sengles propostes que es titulen prenent com a punt de partida les lletres que formen la paraula ‘PRIDE’.


L’activitat a Nau4 Espai Jove es tancarà a partir de les 6 de la tarda, amb una xerrada titulada ‘El Teu Orgull’. Es tracta de conèixer les diferents realitats LGBTI+ expressades en primera persona per representants del col·lectiu. Es podrà preguntar, compartir o –senzillament- escoltar. Totes les activitats són amb places limitades, i per reservar-ne cal entrar a bit.ly/YoungPride21

Xerrada ‘A l’Armari te’n Vas Tu!’ el 2 de juliol a la Biblioteca Comarcal

El cicle organitzat per l’Ajuntament de Blanes amb motiu del Dia Mundial de l’Orgull LGBTI+ culminarà divendres vinent, 2 de juliol. La Sala d’Actes Roberto Bolaño allotjarà una xerrada que es presenta, ja d’entrada, amb un títol interessant: ‘A l’Armari te’n vas tu!’. Començarà a les 6 de la tarda, i també és amb places limitades.


L’objectiu de la xerrada és recordar la història i el camí que encara queda pendent de recórrer, així com per conèixer com pot contribuir tothom, des de les seves respectives facetes, a construir una societat diversa, una societat millor. Per participar, cal inscriure’s a través del telèfon 972 336 207, o bé enviant un correu electrònic al Servei de Polítiques d’Igualtat: igualtat@blanes.cat



Data de realització: 06/28/2021 | Data de la darrera actualització: 06/28/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300