Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes rep les 4 Banderes Blaves de qualitat mediambiental a les platges i al port esportiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/01/2021 07:50:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes rep les 4 Banderes Blaves de qualitat mediambiental a les platges i al port esportiu

La tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada, va rebre-les en l’acte encapçalat per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà

D’aquí a pocs dies les Banderes Blaves de qualitat mediambiental tornaran a onejar a les tres principals zones de bany del municipi, així com al port esportiu del Club Vela Blanes. Així serà després que aquest passat dimecres va tenir lloc l’acte institucional que –aquest any, si- se celebra cada estiu pels volts de principis de juliol per entregar els guardons als representants dels municipis i ports esportius guardonats.


D'esquerra a dreta: Lluís Ridao (ACA), Marina Vall·llosada i Teresa Jordà
Fotografies: VisitSitges.Com
Aquesta vegada l’acte es va allotjar el migdia d’aquest passat dimecres a Sitges, encapçalat per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la gironina Teresa Jordà. Ho va fer acompanyada de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Anna Barnadas; el director de l’ACA, Lluís Ridao, i d’altres autoritats.


Entre ells s’hi comptava José Ramon Sánchez Moro, president honorífic de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), qui valora i decideix quins municipis i ports que aspiren a veure onejar de nou la bandera blava de cara a l’any següent ho podran tornar a fer, i quins no. Sánchez Moro va presentar la campanya ‘Bandera Blava 2021’ als representants dels consistoris guardonats i presents a Sitges.

La tinenta d’alcalde de Medi Ambient de Blanes recull les banderes

En representació de l’Ajuntament de Blanes va assistir a l’acte la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada, qui s’ha encarregat de dur fins al municipi on comença la Costa Brava els preuats guardons. El guardó ‘Banderes Blaves’, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis.


També es té molt en compte la informació i l’educació ambiental, i s’exigeix que les platges tinguin una qualitat de l’aigua excel·lent, així com als ports una excel·lent gestió ambiental. La obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió que fan els ajuntaments a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats als municipis costaners, i les mesures de control i inspecció del medi hídric.


En el cas de Blanes, les banderes blaves de qualitat mediambiental tornaran a onejar aquest estiu del 2021 a les tres platges que cada any revaliden aquest reconeixement. Són la platja de Cala Bona (Cala Sant Francesc), la platja de Blanes Centre i la Platja de S’Abanell. Ahir també es va entregar la bandera blava que igualment ha revalidat el Club de Vela Blanes per la seva gestió del port esportiu blanenc.
Data de realització: 07/01/2021 | Data de la darrera actualització: 07/01/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300