Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Ciutat Esportiva Blanes, capital del futbol català per segon any consecutiu amb l’assemblea de la FCF


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/01/2021 08:13:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Ciutat Esportiva Blanes, capital del futbol català per segon any consecutiu amb l’assemblea de la FCF

L’alcalde, Àngel Canosa, va donar la benvinguda a una AGO amb 600 participants d’arreu del país envoltada per la protesta d’un sector de clubs crítics amb la gestió de la federació

Per segon any consecutiu, la Ciutat Esportiva Blanes va ser la tarda-vespre d’aquest passat dimecres la capital del futbol arreu de Catalunya, a través de l’Assemblea General Ordinària (AGO) de la Federació Catalana de Futbol (FCF). La positiva experiència viscuda al 2020, amb la necessitat de dotar de les estrictes mesures de seguretat preventives per la COVID a un acte que ha de comptar amb molts participants, va moure la FCF a tornar a repetir-la enguany a l’equipament esportiu blanenc.


Assemblea FCF a la Ciutat Esportiva Blanes, dimecres al vespre
L’acte, que va comptar amb més de 600 assembleistes, es va encetar amb un emotiu in memoriam, seguit per un parlament de benvinguda de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui va assistir a l’assemblea acompanyat pel regidor d’Esports, Pere Lopera. A rengló seguit, repetint el mateix guió de l’any passat, va prendre la paraula el president de la FCF, Joan Soteras, qui va exposar l’informe en un moment clau, ja que la propera temporada hi haurà eleccions per renovar la junta.


Benvinguda als assembleistes de la FCF a càrrec de l'alcalde
de Blanes, Àngel Canosa
Una assemblea envoltada per la protesta d’un sector de clubs crítics

L’assemblea celebrada ahir a Blanes ja es preveia que estaria envoltada per la polèmica, ja que fa dues setmanes l’Associació de Clubs de Futbol Aficionat (ACFAC) i la ‘Plataforma per una FCF dels Clubs’ van mostrar la seva disconformitat amb la gestió de l’actual Junta Directiva de la Federació que presideix Joan Soteras. Aquest posicionament crític va quedar palès ahir amb el desplegament de pancartes, crits i xiulets al principi de l’assemblea.


Discurs d'obertura president FCF, Joan Soteras
D’altra banda, cinc vocals van marxar de la zona de directius just abans que comencés el discurs d’obertura del president per escenificar la seva disconformitat amb Joan Soteras, sobre el qual hi ha l’ombra de la gestió de l’anterior ocupant d’aquest càrrec, Andreu Subies. Val a dir que Soteras va anunciar ahir la seva intenció de presentar-se al proper procés electoral per sortir reescollit.

Finalment, però, tot va quedar diluït durant una sessió que va allargar-se més de quatre hores (des de les 7 de la tarda fins quarts de 12 de la mitjanit), ja que els clubs van aprovar per 232 vots a favor, 127 en contra i 25 abstencions l’informe de l’exercici econòmic presentat per la Federació Catalana de Futbol. Aquest punt del dia era clau, ja que és el primer exercici en més d’una dècada en què la FCF ha presentat un dèficit d’1’35 M€ que la junta directiva ha justificat per la pandèmia.


Una altra part important de l’assemblea la va ocupar el discurs del director general, José Miguel Calle, qui es va defensar de les acusacions d’apropiació indeguda formulades durant els darrers mesos. La seva defensa va consistir en atacar la directiva liderada per Andreu Subies de pràctiques fraudulentes, i ahir es va acordar que la FCF es presenti com a part afectada pel cas Soule, ja que la junta sosté que Andreu Subies es va emportar 4 M€ de manera fraudulenta.


També va ser clau el punt de l’ordre del dia que la pròxima temporada no computin els descensos de categoria en el futbol amateur masculí i femení. Les categories beneficiades seran la primera i la tercera catalana, així com preferent femenina i primera divisió femenina. Aquesta qüestió es va aprovar amb 193 vots a favor i 142 en contra.
Data de realització: 07/01/2021 | Data de la darrera actualització: 07/01/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300