Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes i Lloret promocionaran les localitzacions de la Costa Brava Sud al 74è Festival de Cannes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/02/2021 12:32:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesBlanes i Lloret promocionaran les localitzacions de la Costa Brava Sud al 74è Festival de Cannes

L’acció forma part de les activitats organitzades per l’ICECAT de la Generalitat motivat, entre d’altres, per la selecció al certamen del film ‘Libertad’, rodat a les dues viles

El migdia d’aquest passat dijous es van presentar a la seu del Departament de Cultura de la Generalitat les activitats de promoció que tindran lloc els propers dies en el marc del 74è Festival de Cannes, la cita per excel·lència del cinema europeu i els seus professionals. Miquel Curanta, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICECAT), va encarregar-se d’explicar-ho als mitjans convocats.


Roda de Premsa al Departament de Cultura,
presentació accions al Festival de Cannes
Després que l’edició del 2020 es va haver de fer telemàticament, el 74è Festival de Cannes recupera enguany la seva activitat presencial amb el certamen i el Marché du Film, que se celebren paral·lelament entre el 6 i el 17 de juliol. El cinema català no és aliè a aquesta recuperació i desembarcarà amb tota la seva força per demostrar la seva diversitat i qualitat amb dos films seleccionats.


Miquel Curanta, director Institut Català de les Empreses Culturals (ICECAT)
Prop de 60 empreses –entre productores, distribuïdores, agents de vendes i festivals- acudiran a Cannes i participaran a l’estand que Catalan Films posa a la seva disposició per promocionar les seves produccions, explorar oportunitats internacionals de coproduccions i presentar els seus títols més recents a una audiència professional mundial. D’altra banda, a la sala de projeccions Catalan Films Cinemes es podran veure 33 llargmetratges més i fins a 17 curtmetratges tindran el seu espai al Short Film Corner.

Una d’aquestes produccions recents del cinema català, ‘Libertad’ (Lastor Media, Avalon Bulletproof Cupid) ha estat seleccionada per participar a la 60a edició e la Semaine de la Critique (7-15 de juliol), la secció del festival dedicada al descobriment de joves talents que dirigeixen la seva primera o segona obra. El film s’estrenarà oficialment al Festival de Cannes el 8 de juliol.


Intervenció telemàtica de la directora de 'Libertad', Clara Roquet,
durant la roda de premsa
La guionista i directora Clara Roquet debuta amb aquest llargmetratge després dels seus exitosos curtmetratges ‘El Adiós’ i ‘Les Bones Nenes’, i va intervenir en la roda de premsa telemàticament per transmetre l’impuls a la seva carrera com a cineasta que significa ser a Cannes. Poques vegades un film català ha estat seleccionat per participar en el prestigiós certamen, i de fet només compta amb altres 12 llargmetratges competint amb ella.

Acció Promocional Ajuntaments Blanes i Lloret al Festival de Cannes

També van assistir com a convidats a la roda de premsa sengles representants de les dues viles on es va rodar ‘Libertad’: el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Blanes, Albert Sanz, i el regidor de Patrimoni Cultural de Lloret, Xavier Flores. El motiu de la seva presència va ser recolzar l’acció promocional que tindrà lloc durant el Festival de Cannes amb motiu de la selecció del film de Clara Roquet.


La notícia que el film havia estat seleccionat per a la ‘Semaine de la Critique’ del 74è Festival de Cannes va motivar que la Catalunya Film Commission proposés als Ajuntaments de Blanes i Lloret participar en una acció promocional. Coincidint amb la celebració del certamen francès. La ocasió és única, i per tant els dos consistoris aviat van tenir clar que era una oportunitat que calia no deixar escapar.

Fruit d’aquesta motivació, s’ha organitzat una acció comunicativa a través de diversos ingredients. Un d’ells serà la recepció que es farà el 10 de juliol, coincidint amb la clausura del ‘Marché du Film’. L’acte serà obert a la participació de tots els delegats estrangers assistents a les activitats professionals del Festival de Cannes, amb una previsió d’assistència de més d’un centenar de persones.


Albert Sanz, regidor de Cultura de Blanes, i Xavier Flores,
regidor de Patrimoni Cultural de Lloret
Aprofitant l’avinentesa, els Ajuntaments de Blanes i Lloret, conjuntament amb la Catalunya Film Commission, han organitzat un còctel català amb dos objectius clarament complementaris. D’una banda, celebrar la selecció del film català ‘Libertad’, a la Semaine de la Critique, i de l’altra donar a conèixer Catalunya com a espai de rodatge i, especialment, les localitzacions de la Costa Brava Sud que van inspirar i acollir el rodatge del film rodat a Blanes i Lloret l’estiu del 2019.Data de realització: 07/02/2021 | Data de la darrera actualització: 07/02/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300