Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Xerrada ‘A l’Armari te’n Vas Tu!’ tanca el cicle per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/06/2021 12:15:47 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Xerrada ‘A l’Armari te’n Vas Tu!’ tanca el cicle per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+

Coincidint amb el 28-J es va llegir un manifest; es va fer un punt d’Informació SAI; i un debat amb representants del col·lectiu

L’emblemàtica Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal –que ha completat la celebració amb una decoració i una Taula de Llibres específica- va acollir divendres passat el darrer acte del cicle organitzat a Blanes per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+, que s’escau el 28 de juny. En aquesta ocasió es va fer una xerrada presentada sota un títol ja de per sí prou entenedor, que proclamava de què es tractava: ‘A l’Armari te’n Vas Tu!’.


La xerrada, igual que la resta d’activitats organitzades amb motiu del 28-J, la va encapçalar la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita, qui també va participar activament aportant el seu propi testimoni com a lesbiana. Conduïda per la tècnica del Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, el seu objectiu era sensibilitzar i conscienciar a l’hora.


Es va parlar de la història dels avenços aconseguits en la història recent i actual, però també es va posar sobre la taula tota la feina que encara queda per fer, sobretot a nivell social. La quotidianitat del què significa pertànyer al col·lectiu LGTBI+ amb l’aportació de testimonis dels i les participants va ser un altre dels ingredients de la xerrada, durant la qual es va aprofitar per fer pedagogia dels serveis que hi ha a Blanes.

Xarxa SAI a Blanes al Servei de Polítiques d’Igualtat Municipal

Si bé el SAI és un servei que ja funciona des de fa temps, també és cert que encara hi ha sectors de la població que no l’han hagut de menester o bé desconeixen la seva existència. Per això, i més encara donada la temàtica que es tractava, l’acte va ser una bona ocasió per parlar-ne. El Servei d’Atenció Integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere (SAI) desenvolupa polítiques contra la discriminació per motiu d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.


La seva finalitat és oferir atenció a les persones sobre qüestions relacionades amb la diversitat sexual i de gènere. El SAI està adreçat a tota la població en general, però singularment a aquelles persones que hagin patit, pateixin o siguin susceptibles de patir qualsevol situació de discriminació per LGBTIfòbia. Per contactar-hi es pot fer a través del telèfon 972 336 207, per correu electrònic a igualtat@blanes.cat, o bé presencialment amb cita prèvia. També es pot obtenir informació a la pàgina web: https://www.blanes.cat/docweb/social.igualtat


Arreu de Catalunya la resta de punts d’informació SAI treballen en xarxa per resoldre amb la màxima eficiència, entre tots, qualsevol tipus de problemàtica relacionada amb aquest àmbit. S’atén amb psicologia afirmativa, acompanyant emocionalment i proposant estratègies per poder lidiar amb les possibles discriminacions.

Actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+

Al llarg del cicle commemoratiu Blanes ha acollit diverses activitats, començant per donar suport al Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+ amb la penjada d’una pancarta reivindicativa al balcó de la façana principal de l’Ajuntament de Blanes. El cartell estava escortat per dues banderes amb els colors de l’arc de Sant Martí, que simbolitza la lluita perquè es respectin els drets del col·lectiu. Durant uns dies s’han afegit a la que oneja permanentment en un dels llocs més emblemàtics de la vila on precisament comença la Costa Brava, a tocar de la Roca de Sa Palomera.

Coincidint amb el 28-J es va convocar un Acte Institucional de l’Ajuntament per donar suport a la jornada, amb una concentració davant l’edifici consistorial. L’acte el van encapçalar l’alcalde, Àngel Canosa, i la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita, acompanyats de la resta de membres del consistori. També comptar amb la col·laboració d’una esportista internacional blanenca en representació del col·lectiu LGBTI+, la jugadora del FC Barcelona, Melanie Serrano, que va tancar la lectura del manifest.


Fruit de la col·laboració del Departament de Joventut i Nau4 Espai Jove, també han tingut lloc diverses activitats que s’han allotjat al casal jove. Presentades amb el lema ‘Young Pride’, van incloure sengles propostes que es van titular prenent com a punt de partida les lletres que formen la paraula ‘PRIDE’. Així, la ‘P’ de Pride es concretava en un Photocall on es proposava tunejar una mascareta i personalitzar-la per penjar-ho a l’Instagram amb el Hashtag #elnosstreorgull.

Es va disposar un espai per incloure-hi pos-its; un concurs de preguntes; un divertimento a base de dibuixar amb colors; i dues altres propostes. D’una banda, una Exposició de Cartells contra la LGBTI-FÒBIA elaborats per l’alumnat de primer de TIS de l’Institut S’Agulla, i de l’altra un Cine Fòrum. La part més interessant va venir al final de la jornada.


L’activitat a Nau4 Espai Jove es va tancar amb un debat obert presentat amb l’eloqüent títol ‘El Teu Orgull’. Es tractava de conèixer les diferents realitats LGBTI+ expressades en primera persona per representants del col·lectiu. Es va poder preguntar, compartir o –senzillament- escoltar en una interessant experiència on tothom va poder aportar des de la pròpia perspectiva de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.
Data de realització: 07/06/2021 | Data de la darrera actualització: 07/06/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300