Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Ortiz (Cs): “Rebutgem que el Govern impedeixi adreçar-se als ciutadans en castellà i coarti als grups municipals quan volen fer-ho”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/07/2021 03:56:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Ortiz (Cs): “Rebutgem que el Govern impedeixi adreçar-se als ciutadans en castellà i coarti als grups municipals quan volen fer-ho”

El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Blanes reclama al Govern que “rectifiqui” i permeti l’ús del castellà a la pàgina web municipal

“Es intolerable que el govern local no permeti l’ús del castellà al web municipal i ens tradueixi els textos que escrivim perquè només apareguin en català, és evident que prendrem mesures i es depuraran responsabilitats”. Així s’ha pronunciat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Blanes, Cristhian Ortiz, després de comprovar com un article d’opinió escrit en castellà per al web municipal i que havia de publicar-se en l’apartat de la seva formació ha sigut modificat i traduït al català sense consentiment i amb faltes ortogràfiques. “És un atropellament dels nostres drets, nosaltres utilitzem català i castellà indistintament i ningú pot imposar-nos de quina manera volem comunicar-nos amb la ciutadania, exigim la rectificació immediata”, ha insistit.
Ortiz ha explicat que l’article en qüestió, que analitzava la situació de les zones grogues, estava redactat íntegrament en castellà però ha acabat publicat “en una llengua diferent a la que vaig utilitzar, no se m’ha consultat sobre el canvi i s’ha imposat la decisió”. “Si el comunicat és de Ciutadans, és Ciutadans qui decideix en quin dels dos idiomes oficials fer-ho”, ha indicat Ortiz.
El portaveu de la formació liberal ha anunciat que prendrà mesures al respecte. “Els nostres assessors jurídics estan estudiant la situació i arribarem fins al final”, ha avisat.
Data de realització: 07/07/2021 | Data de la darrera actualització: 07/07/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300