Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull la Campanya Extraordinària de Donació de Sang d’aquest estiu fins el 8 de juliol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/07/2021 11:36:29 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo donants de sangBlanes acull la Campanya Extraordinària de Donació de Sang d’aquest estiu fins el 8 de juliol

S’està fent en una carpa instal·lada al cèntric Passeig de Mar des del passat dimarts i fins demà dijous, cada dia de 17 a 21’30 h

La Campanya de Donació de Sang va començar la tarda-vespre d’aquest passat dimarts, i s’allargarà fins demà dijous. Es tracta d’una campanya que per segon any consecutiu és més extraordinària que mai, perquè enlloc de fer-se durant dos dies com solia ser habitual, s’allargarà tres dies. La Germandat de Donadors de Sang i el Banc de Sang i Teixits de Girona, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i el Departament de Salut de la Generalitat, han organitzat aquesta nova campanya.


Passeig de Mar, dimarts a la tarda
Tots tres dies s’està fent a la tarda-vespre: des de les 5 fins les 21’30 h de manera ininterrompuda, per facilitar la màxima afluència de donants. Igual que ja s’ha fet aquests dos darrers anys, enlloc d’allotjar-se en un autobús del Banc de Sang –que a més a més tindria limitat considerablement el seu aforament per la COVID-, la campanya extraordinària d’estiu s’està fent en una carpa instal·lada al Passeig de Mar, a tocar del Carrer Ample.

Campanya de Donació de Sang del 6 al 8 de juliol

La carpa està proveïda d’aire condicionat per combatre les elevades temperatures que solen haver coincidint amb el mes d’agost. Per poder participar cal demanar una cita prèvia a través del web www.donarsang.gencat.cat, tot i que qui s’hi acosti sense tenir cita prèvia i vulgui donar-ne també podrà fer la seva corresponent donació voluntària.


En tots els casos, abans de fer la donació s’ha de complimentar un formulari i cal passar una revisió mèdica bàsica per major seguretat sanitària tant del donant com dels receptors. Ara, a més a més, és encara més necessari que mai amb l’actual context del coronavirus. Blanes ja ha acollit en dues ocasions sengles campanyes de donació coincidint amb l’estat d’alarma per la COVID-19, havent aplicat les corresponents mesures de seguretat sanitàries per prevenir la seva expansió.

En la darrera campanya que va tenir lloc a finals de juny van participar-hi prop de 300 persones, una xifra molt ben valorada des de l’organització, que sempre assenyala Blanes com la població del territori gironí on més bons resultats s’assoleixen. Precisament en base a aquesta percepció, es preveia que l’afluència de gent sigui bona durant aquests tres dies.

Crida a la participació de la ciutadania

El Banc de Sang ha fet una crida en especial a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries pels pacients dels hospitals. Ara es necessita que es puguin fer 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya, o fins i tot superior, a causa de l’activitat de transfusions. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes, i en especial ara que es produeixen en el context de la pandèmia.


Entre d’altres mesures que s’implementen arreu, s’hi inclou que els donants disposen de gel esterilitzant a la seva arribada, se’ls proveeix d’una mascareta en cas que la que duguin estigui desgastada, se’ls fa estar en una distància mínima d’un metre amb la resta de persona. També es contempla que cadascú pugui tenir un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres precaucions.Data de realització: 07/07/2021 | Data de la darrera actualització: 07/07/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300