Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tindrà Fira d’Atraccions aquest estiu, al recinte firal de l’esplanada del pavelló, a Els Pins-La Plantera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/10/2021 10:00:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes tindrà Fira d’Atraccions aquest estiu, al recinte firal de l’esplanada del pavelló, a Els Pins-La Plantera

Els firaires han acceptat les condicions de l’Ajuntament de Blanes, i posaran en marxa una 50ena d’atraccions del 16 al 28 de juliol amb tancament perimetral i aforament controlat

Finalment Blanes tindrà Fira d’Atraccions l’estiu d’aquest 2021, coincidint amb la Festa Major de Santa Anna que tindrà lloc del 22 al 26 de juliol. Els firaires han acceptat les condicions de l’Ajuntament de Blanes que enguany, a causa de la COVID, no considerava adequat que també es muntessin atraccions al Passeig de Mar, indicant-los que en aquesta ocasió l’activitat quedés restringida únicament al recinte firal d’Els Pins-La Plantera, on igualment ja s’hi estaven els darrers anys.


Imatges d'Arxiu 2019: Fira d'Atraccions a l'Esplanada del Pavelló
Durant els darrers dies hi ha hagut un llarg rosari de reunions, trucades i converses entre l’Ajuntament de Blanes i el Gremi de Firaires de Barcelona i Província-Gremi de Firaires Catalunya. El quid de la qüestió ha estat que els firaires volien seguir instal·lant-se al Passeig de Mar, i el consistori blanenc els indicava que, amb les mesures de seguretat COVID que s’han d’implementar, l’espai de primera línia de mar quedaria massa limitat durant 14 dies, amb els inconvenients que això suposaria pels vianants, que haurien de rodejar tot el recinte tancat i es quedarien sense poder gaudir d’un dels atractius: passejar arran de mar.

Per això, tant l’alcalde Àngel Canosa com el primer tinent d’alcalde Jordi Urgell, reiteraven als firaires que s’havien de reubicar en un únic espai enlloc de fer-ho en dos, on de fet ja s’hi instal·laven des de finals del segle XX: al recinte firal de l’esplanada del costat de l’antic pavelló esportiu. La negativa dels firaires es va evidenciar amb la marxa lenta que van protagonitzar la setmana passada, una mobilització que van anunciar que tornarien a fer dilluns passat.


Finalment, van comunicar al consistori la seva decisió de no tirar-la endavant, després que dies abans havien demanat una reunió amb l’alcalde i representants de totes les forces polítiques al consistori. Durant la trobada, que va tenir lloc dimecres passat, ambdues parts es van emplaçar per finals d’aquesta setmana per prendre i comunicar la decisió sobre si vindrien o no a Blanes.

Mesures COVID amb recinte tancat i aforament controlat

Hi haurà una 50ena d’atraccions que es posaran en marxa d’aquí a una setmana, el divendres 16 de juliol, i funcionaran fins al dimecres 28 de juliol, des de les 5 de la tarda i fins les 11 de la nit. Una hora abans, a partir de les 10, tancaran la música i la megafonia així com els accessos per indicar al públic assistent que és hora d’acabar amb l’activitat, que en tot cas haurà d’haver finalitzat a les 11 de la nit.


La Fira d’Atraccions haurà de complir amb totes les mesures COVID, que obligaran a canviar substancialment la manera d’instal·lar-se. D’entrada, totes les atraccions estaran encerclades, incloses en un recinte tancat, amb accés i aforament controlat, de manera que quan se superi el màxim permès es tancarà fins que no surti públic i es pugui tornar a obrir l’accés.

El tancament es farà amb unes tanques perimetrals que permetin una acotació segura de l’espai, i hi haurà persones que s’encarregaran dels accessos d’entrada i sortida del recinte firal. Pel que fa a l’espai que ocuparan, un grup d’atraccions s’arrenglaran en una filera de l’esplanada del costat dels antics pavellons –entre l’Avinguda Catalunya i el Carrer Josep Tarradellas.


La resta d’atraccions ho faran a la superfície de l’antic camp de futbol de gespa artificial que hi ha al costat de l’esplanada del pavelló. A diferència d’altres anys, la Fira d’Atraccions d’aquest 2021 no comptarà amb cap ‘Dia del Nen’, és a dir: una jornada durant la qual el preu per comprar els tiquets d’entrada a les atraccions és al 50% respecte el cost habitual. I és que cal dir que entre la 50ena d’atraccions que vindran a Blanes aquest 2021, també n’hi haurà aptes per al públic infantil, les que habitualment se solien posar al Passeig de Mar, però que enguany ho hauran de fer necessàriament al recinte firal d’Els Pins-La Plantera.

Aparcament de vehicles afegit a l’antic camp de futbol de terra

Per compensar l’espai de l’esplanada del costat de l’antic pavelló que deixarà de ser d’aparcament gratuït a l’instal·lar-se les atraccions, està previst que s’habiliti com a zona d’estacionament l’antic camp de futbol de terra que hi ha al costat del camp de gespa artificial. D’aquesta manera, tothom podrà estacionar-hi els vehicles tant durant els dies de la fira com els dies posteriors.


Senyalització Policia Local Blanes per instal·lació Fira d'Atraccions
Per això, efectius de la Policia Local de Blanes ja han senyalitzat tota la zona que quedarà afectada. És a dir: per un costat l’espai que ocuparà la Fira d’Atraccions, sobre l’esplanada del costat del pavelló; i per l’altre l’antic camp de futbol de terra, on es traçaran les línies de separació que indicaran les places d’estacionament que es podran utilitzar.


Els primers senyals de l’arribada de la Fira d’Atraccions seran plausibles a partir de dimarts vinent, quan començaran a arribar les primeres parades, alhora que faran el marcatge de l’espai per delimitar-ho. Després que la posada en marxa s’haurà fet el divendres dia 16, l’activitat finalitzarà el dimecres 28, i fins al dissabte 31 de juliol s’aniran desmuntant les atraccions.
Data de realització: 07/10/2021 | Data de la darrera actualització: 07/10/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300