Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enceta el preàmbul de la Festa Major amb la primera sessió de ‘Barrifest’, l’alternativa d’oci juvenil itinerant


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/19/2021 09:23:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes enceta el preàmbul de la Festa Major amb la primera sessió de ‘Barrifest’, l’alternativa d’oci juvenil itinerant

El cicle ha començat a Mas Florit amb música rap: es va fer un taller de breakdance, i van actuar Baya Baye, Jouven y Lisis, i Doble & Hug Sound + Basement Band

El programa de la Festa Major de Santa Anna de Blanes d’aquest 2021 compta amb un cicle propi inclòs al cartell genèric: ‘Barrifest’, que es presenta com l’alternativa d’oci juvenil o, si es prefereix, com la ‘Festa Major Jove Alternativa’. ‘Barrifest’ està organitzat per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport de l’Àrea de Participació Ciutadana i l’equip de Nau4 Espai Jove.


Primera sessió de 'Barrifest', dissabte passat a la pista de Mas Florit
Inclourà tres sessions, i la primera d’elles es va fer dissabte passat, començant la seva ruta itinerant que farà per diversos veïnats de Blanes al barri de Mas Florit, situat al nord del municipi Les activitats es van allotjar a la seva pista esportiva, a tocar de la Carretera d’Accés a la Cota Brava, i per aquesta primera jornada el leitmotiv va ser la música rap.

Taller de Breakdance a càrrec d’Erol Urbà

La primera jornada de ‘Barrifest’, dedicada a la música rap, es va encetar a les 7 del vespre amb un Taller de Breakdance a càrrec d’Erol Urbà. Ara bé, no es tractava tan sols d’ensenyar les conegudes piruetes que amenacen d’incomplir la llei de la gravetat i posen a prova l’agilitat.


Taller de Breakdance amb Erol Urbà
Erol Urbà és un col·lectiu que busca generar processos sociocrítics a partir de les expressions artístiques derivades del Hip Hop. Per això, les activitats que protagonitza amanides amb música i dansa acosten al públic al món del breakdance i la cultura que l’envolta, donant visibilitat a les figures del DJ i l’MC per crear un ambient alhora enèrgic i divertit.


A través de l’art, proposen una educació no formal des d’una perspectiva social i comunitària, dinamitzant activitats i projectes per a l’empoderament individual i col·lectiu. Amb aquests precedents, no cal dir que la vetllada va ser d’allò més animada i –sobretot- molt participativa, tancant-se amb una ‘batalla’ entre els dos grups de breakdancers que es van enfrontar amb el bon rotllo i el bon humor com a notes predominants.

Baya Baye, Jouven y Lisis, Doble & Hug Sound + Basement Band

Quan tot just començava a pondre’s el sol, la primera sessió de ‘Barrifest’ va continuar amb les actuacions previstes, que es van haver d’avançar respecte l’horari establert inicialment, 2/4 d’11 de la nit, a causa de les noves mesures COVID aprovades fa una setmana. La música rap va estar representada per Baya Baye, Jouven y Lisis, Doble & Hug Sound + Basement Band.


Baya Baye és en realitat Víctor Ballesteros, una rèplica física del jugador del FC Barcelona Luis Enrique que ha esdevingut una de les sorpreses musicals al panorama musical en molt poc temps. S’autodefineix com el ‘papa del rap en català macarra’, i és viticultor de professió però raper en el seu temps lliure. La seva música, tal com explica ell mateix, no és apta per a ‘pijos’ ni nazis, amb la cultura catalana per bandera, ha creat un estil propi autèntic i underground.

Per la seva banda Joueven y Lisis és un grup blanenc que conrea la música urbana en les dues llengües: català i castellà. Són amics de la infantesa, i han esdevingut en referents al sud de la Costa Brava. Les seves lletres es caracteritzen per parlar del desamor sobre instrumentals de diferents tipus, des de rap trist fins a rap 90, passant per afrotrap dancehall. Fa un any i mig que canten junts i ara acaben de treure el seu primer disc: ‘Mal de Cors’.


Per últim, Doble és un dels artistes urban catalans amb més projecció internacional de l’estat espanyol. Especialment popular a YouTube, on acumula gairebé 30 milions de reproduccions i 140.000 followers d’arreu del món, la seva música té un flow contundent carregat de soul. Des de la seva Girona natal, i acompanyat del seu fidel productor Hug Sound ha aconseguit que les seves cançons arribin a molts racons del món.

‘Barrifest’ continuarà el 23 i 31 de juliol al Racó d’en Portas i Mas Cremat

La segona sessió de ‘Barrifest’ s’ha programat per aquest proper divendres 23 de juliol a la Plaça Josep Vieta i Burcet, darrera la Biblioteca Comarcal, al barri del Racó d’en Portas. A la tarda hi haurà activitats amb l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa i la Colla de Diables Sa Forcanera, i al vespre –de nou a 2/4 de 9 de la nit- les actuacions de Monalissa, Dog Skull, i DJ Alvarito vs. DJ Borjamari.


Per últim, la tercera i darrera sessió de ‘Barrifest’ s’emplaça per la setmana vinent, de nou en cap de setmana. Més concretament, el dissabte 31 de juliol a la pista esportiva del barri del Racó d’en Portas. A la tarda hi haurà doble actuació: d’una banda l’espectacle de màgia amb Sanyes Mag, i de l’altra dos monologuistes: Pau Murner i Guillem Estadella. A la nit serà el torn de Chalart58 & Matah, Belén Natalí + Raggattack.


Coincidint amb les tres sessions, el Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes tindrà instal·lada la coneguda ‘Carpa Lila’ on dues professionals fan tasques d’informació, sensibilització i abordatge de les agressions sexistes. És a dir, si alguna persona pateix una agressió sexista, física o psicològica per motius de gènere, orientació sexual, identitat o expressió de gènere s’hi pot adreçar per rebre la informació i assistència necessàries.

Per participar a les activitats cal fer inscripció prèvia a través de l’enllaç https://linktr.ee/nau4_espaijove
Data de realització: 07/19/2021 | Data de la darrera actualització: 07/19/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300