Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els comerciants de Blanes celebren la Festa Major fent esclatar els seus aparadors amb fotografies del Concurs de Focs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/20/2021 01:08:53 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els comerciants de Blanes celebren la Festa Major fent esclatar els seus aparadors amb fotografies del Concurs de Focs

Són 55 instantànies d’artistes de la imatge de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica, en una nova campanya de l’ABBC que compta amb el suport de l’Ajuntament de Blanes

Cada vegada falta menys perquè comencin els actes centrals de la Festa Major de Santa Anna de Blanes, que començaran el proper dijous amb el Pregó d’Inici, que donarà el tret de sortida al cicle festiu. Ara bé, per segon any consecutiu mancarà un dels elements que cada any centren l’interès de vilatans i visitants: el Concurs Internacional de Focs d’Artifici.


La COVID ha fet ajornar el festival pirotècnic, així com els actes commemoratius del seu 50è aniversari, perquè tinguin lloc amb tota la seva intensitat l’any vinent, al 2022. Per tenir-los presents no tan sols en la memòria i el record dels qui acostumen a gaudir-los, l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) ha iniciat una campanya similar a la ‘Ruta de l’Art’ que va organitzar la passada primavera.


Es tracta que els focs d’artifici esclatin als aparadors de diversos establiments de l’ABBC a través de la reproducció de 55 fotografies, autèntiques obres d’art, del de de castells de focs que corresponen a diverses edicions del Concurs de Focs d’Artifici. S’ha organitzant comptant amb la col·laboració de l’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes, i de l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes.


D’aquesta manera, es pot seguir un itinerari a través de la visita als aparadors de les 55 botigues on s’han exposat els cartells amb instantànies de focs d’artifici. Són establiments de tota mena: fleques i pastisseries, farmàcies, botigues de roba, floristeries, peixateries, gelateries, restaurants, òptiques, sabateries i espardenyeries, roba esportiva, joieries, perfumeries, xarcuteries, ortopèdiques, estancs, i un llarg etcètera.

Presentació de la Campanya des de davant Sa Palomera

Per fer el tret de sortida de la campanya, la tarda d’aquest passat dilluns es va fer una emissió en directe a través de l’Instagram de l’ABBC. El lloc triat no podia ser un altre que davant la Roca de Sa Palomera, la zona de dispar del Concurs Internacional de Focs d’Artifici. La presentació en directe la van encapçalar el president de l’ABBC, Lluís Pascual; el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Jordi Urgell; i el president de l’AFIC, Juan Laguna, acompanyat de dos altres membres de la junta.


Jordi Urgell i Lluís Pascual
L’exposició itinerant inclou les creacions de diversos fotògrafs de l’AFIC, que han cedit les seves composicions desinteressadament. Són els següents artistes de la imatge: Francesc Carrion, Josep Recio, Paco Membrives, Antònia Borràs; Montserrat Moraleda, Juan Laguna, Joan Membrives, Cesc Casal, Josep Salip, Narcís Vila, Carlos Haro, Juan Díaz, Lluís Mateu i Jordi Roig. En la majoria dels casos, participen en l’exposició itinerant amb més d’una fotografia que correspon a diverses edicions del festival pirotècnic blanenc.


Pel que fa als establiments que participen en l’exposició itinerant són els següents: Botiga de Bolsos Alemany, Bosch Ortopèdics, Biscuter, Ca l’Orench, Can Borràs, Can Burguet, Can Josep, Can Jubany, Can Queldra, Can Saura, Casa Groga, Cave Canem, D Dona, Dakota Sports, Dakota Urban, D’Espart, Dolors Íntim, El Tall, Els Sabors de l’Eva, Esports Perpiñà 1, Esports Perpiñà 2, Estanc Pla, Euronics Blanes, Farmàcia Adell, Farmàcia Oms, Farmàcia Sureda-Casamor, Floristeria La Camèlia, Foot On Mars, Forn Noé 1, Forn Noé 2, Gelateria Giotto, Jo també, Joieria Puigdemont, Joker Jocs, L’Arcada Galeria d’Art, Liberty, Llagurt, Llenceria Raval, Magda G, Mejicanito, Melicotó, Metrópolis, Nanus, Nutt Store, Òptica Planells, Peixos Gruart, Peixateria Maria Sala, Peixateria Valls, Perfumeria Xaloc, Pesca Salada Paquita, Sabateria Núria Ribot, Sabateria Sagrega, Sanjuan Òptics, Sweet Things i Vinalium.
Data de realització: 07/20/2021 | Data de la darrera actualització: 07/20/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300