Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes competirà aquest estiu per aconseguir la ‘Bandera Verda’ pel reciclatge d’envasos de vidre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/21/2021 10:45:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes competirà aquest estiu per aconseguir la ‘Bandera Verda’ pel reciclatge d’envasos de vidre

S’ha donat el tret de sortida de la campanya on participen 135 restaurants, bars i quiosquets de la vila que s’han sumat a la iniciativa de l’Ajuntament i Ecovidrio

La campanya ‘Banderes Verdes’ premia l’esforç dels establiments d’hostaleria, així com al mateix consistori, pel seu mutu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre. Aquests dies s’ha presentat la campanya d’estiu 2021, comptant amb la participació, entre d’altres autoritats, de la tinenta d’alcalde d’Enginyeria, Obra Pública i Residus, Rosa Aladern, així com de la gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Sílvia Mayo.


Presentació de la campanya amb representants dels
municipis que hi participen
Ecovidrio és una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a l’estat espanyol que ha llençat ara una nova edició del moviment ‘Banderes Verdes’. La iniciativa té l’objectiu de guardonar l’esforç d’establiments de la zona d’hostaleria local, així com l’activisme dels municipis costaners per a la transició verda.


Rosa Aladern, tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Blanes,
amb la gerent d'Ecovidrio, Silvia Mayo
Aquest estiu participen 23 municipis d’arreu de Catalunya, als quals s’hi ha afegit un any més l’Ajuntament de Blanes i 135 establiments hostalers de la vila on comença la Costa Brava. La tasca d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria, i mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització.

Banderes Verdes, un moviment per a la ‘recuperació verda’

‘Banderes Verdes’ s’ha consolidat com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria, en un moment marcat per la necessitat de consolidar l’anomenada ‘transició verda’. A nivell estatal la campanya es desenvolupa en 129 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents, i compta amb la participació de 14.000 establiments hostalers.


El representant de l'Ajuntament de Tossa, amb la 'Bandera
Verda' amb què ha estat guardonat
En la darrera edició van guanyar les localitats d’Almuñécar, Marbella, Pals, Tossa, Benidorm, Dénia, Palma i San Javier, i aquest 2021 tornaran a competir per revalidar el reconeixement. La campanya del 2020 va aconseguir elevar la recollida d’envasos de vidre fins les 48.226 tones, un 11’2% més que a l’anterior exercici. A més a més, gràcies al reciclatge d’aquesta quantitat, es va evitar l’emissió de 24’51 tones de CO2, equivalents a retirar 11.446 cotxes de la circulació durant tot un any.

La competició per la ‘Bandera Verda’

El moviment ‘Banderes Verdes’ té la singularitat d’involucrar tant als ajuntaments locals com a restaurants, bars, quiosquets i punts de restauració en general. És una campanya que vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús, i per aquest motiu és clau per generar una transició real cap a un model d’economia circular.


Amb la finalitat de facilitar als hostalers participants la separació d’envasos de vidre, Ecovidrio instal·larà nous contenidors i lliurarà gratuïtament als hostalers galledes on transportar els residus d’envasos de vidre. Amb un equip humà desplegat per tota la zona, l’entitat recorrerà els establiments hostalers per informar de la campanya i fomentar la participació. A més a més, realitzarà un control diari dels volums amb què s’omplen els contenidors per adaptar les rutes de recollida en cas que sigui necessari.

Reciclatge d’envasos de vidre a Blanes

L’any passat els ciutadans i ciutadanes de Blanes van reciclar fins a 1.070 tones de residus d’envasos de vidre. Aquesta xifra suposa 26’8 kg/habitant. Amb més de 2.756 contenidors a la zona, hi ha un iglú per cada 145 habitants. En relació als ajuntaments, Ecovidrio ha establert un sistema de puntuació específic per distingir amb la Bandera Verda als consistoris que més compromesos es mostrin amb el reciclatge i la sostenibilitat.

Es tracta de criteris com l’augment del volum de recollida selectiva d’envasos de vidre respecte l’any anterior; el percentatge d’hostaleria local que participa, així com la seva col·laboració per a la consecució dels objectius marcats; i el compromís adquirit pels ajuntaments locals per fomentar la campanya entre l’hostaleria i donar-li difusió a la mateixa tant a la ciutadania com als visitants. Els municipis que aconsegueixin incrementar els seus ràtios de recollida d’envasos de vidre -encara que no hagin augmentat la seva xifra- rebran un reconeixement singular d’Ecovidrio per l’esforç realitzat i per millorar la conscienciació a la seva població.
Data de realització: 07/21/2021 | Data de la darrera actualització: 07/21/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300