Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria protagonitza una audició de sardanes a la Festa Major de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/25/2021 08:57:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Banda_ColSantaMariaLa Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria protagonitza una audició de sardanes a la Festa Major de Blanes

Els músics dirigits per Jordi Sacristán van oferir un concert la tarda d’aquest passat dissabte a la Plaça dels Dies Feiners

Feia molt de temps –tant com fa que va començar la pandèmia- que a Blanes no es podia sentir el so de la música de sardanes a l’aire lliure tocada en viu i en directe. I a Blanes una de les formacions més populars és la de casa, la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria, que al llarg de l’any –en condicions normals- amenitza un munt d’esdeveniments que es fan a la vila on comença la Costa Brava.


Ahir, per fi després d’un any i mig, els músics dirigits per Jordi Sacristán van protagonitzar una audició de sardanes, un concert sense possibilitat de poder ballar-les a causa de la COVID, però que va ajudar als qui les enyoraven a poder treure’s un xic aquesta mancança. La popular formació va oferir el concert a la Plaça dels Dies Feiners, un dels escenaris que acull activitats amb motiu de la Festa Major de Santa Anna d’enguany.


Entre els nombrosos assistents que van omplir la plaça també s’hi comptava el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, que no es va voler perdre l’oportunitat de gaudir de nou de la música en directe de la formació blanenca. Per celebrar el retrobament amb el seu públic, ahir també es va oferir l’oportunitat de comprar el llibre ‘50 anys formant músics’, escrit per l’historiador blanenc Aitor Roger, editat l’any 2018 amb motiu d’aquest aniversari que complia llavors la banda-cobla.

Un complert repertori de conegudes sardanes

Al llarg de més d’una hora es van poder gaudir peces com ara ‘Bandera d’Aplec’, de Ricard Viladesau; Somni, de Manel Saderra; Torroella Vila Vella, de Vicenç Bou; o bé L’Avi Vador, de Max Havart, que va comptar amb la interpretació al fiscorn de Pablo Guisado. Altres dues peces de Ricard Viladesau van ser Peret Barretó, amb Alejandro Artime al flabiol; o bé Ses Forques, amb Marc Rico a la tenora.


Finalment, les quatre peces restants que es van oferir eren força conegudes i apreciades tant pel públic en general com pels qui estan més avesats a assistir a audicions de sardanes. Així, es va interpretar La Puntaire, de Joan Viladomat; És la Moreneta, d’Antoni Carcellé; La Flama de la Sardana, Tomàs Gil i Membrado; i com a gran final un títol directament relacionat amb la Festa Major, Ball de Rams, un vals-jota de Josep Casas.

Espectacle Infantil de Circ, Gegants i Concerts amb l’Orquestra Montgrins

Aquest mateix recinte de la Plaça dels Dies Feiners acollirà la tarda-vespre d’aquest mateix diumenge un espectacle infantil a càrrec de ‘Circus Show’ i començarà a partir de les 7. Les ganes de passar una bona estona han fet que hores d’ara les entrades per poder assistir-hi estiguin exhaurides.


D’altra banda, la tarda-vespre de demà dilluns el mateix escenari de la Plaça dels Dies Feiners allotjarà dos concerts a càrrec de la Cobla-Orquestra Montgrins, igualment amb entrades exhaurides des de mitjans de la setmana passada. Les dues actuacions aniran precedides pels balls de la Colla Gegantera de Blanes, i s’han programat per les 7 de la tarda i les 10 de la nit.



Data de realització: 07/25/2021 | Data de la darrera actualització: 07/25/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300