Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca la Festa Major de Santa Anna 2021 amb un doble concert de la Cobla-Orquestra Montgrins


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/27/2021 09:20:11 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes tanca la Festa Major de Santa Anna 2021 amb un doble concert de la Cobla-Orquestra Montgrins

La Colla Gegantera de Blanes va actuar com a ‘telonera’ abans de la formació musical, degana de Catalunya, i amb un gran nombre d’intèrprets blanencs

La ciutat on comença la Costa Brava es va acomiadar ahir dilluns de la Festa Major de Santa Anna 2021 amb una doble sessió que va comptar amb els mateixos ingredients. A les 7 de la tarda i a les 10 de la nit, l’escenari de la Plaça dels Dies Feiners es va omplir de gom a gom de públic per assistir a la cirereta del pastís de la celebració del dia central del cicle: la festivitat de Santa Anna, que s’escau el 26 de juliol, i que havia començat al matí amb la missa en honor a la patrona i el Ball de Morratxes amb l’Esbart Joaquim Ruyra.


Actuació Colla Gegantera de Blanes
En totes dues sessions de les 19 h i 22 h. es va comptar amb els mateixos ingredients: en primer lloc una breu actuació de la Colla Gegantera de Blanes, que va oferir el ball dels seus dos principals components, en Gastó i na Caterina –els gegants de Blanes- al frontal de l’escenari. Tots dos, acompanyats d’alguns gegantons, van encapçalar les dues vetllades plantats a l’encapçalament de l’escenari.


Doble sessió amb la Cobla-Orquestra Montgrins

Després, tant a la sessió de les 7 com a la de les 10 de la nit, la Cobla-Orquestra Montgrins va amenitzar totes dues vetllades amb un variat repertori per complaure els gustos més eclèctics. La veterana formació, degana d’entre les avui existents, i una de les més prestigioses agrupacions de Catalunya, es pot dir que jugava a casa, ja que compta amb un bon grapat de músics de la vila.


Creada l’any 1884, Montgrins resumeix amb música més de 135 anys de tasca ininterrompuda, per això és capaç d’oferir un gran espectacle amb cantants i músics solistes capaços de satisfer el públic més exigent, dirigits per Marti Camós. El repertori que van oferir –idèntic en tots dos concerts- es va encetar amb una versió de la coneguda cançó de Pharrell Williams, Happy, seguida per una pinzellada de dues òperes de Giuseppe Verdi: Aida i Il Trobatore.


Darrera seu va arribar el moment perquè es lluïssin els seus músics solistes: Jordi Gelabert al violí amb una cançó popular hongaresa; Mario Membrives i Miquel Vega als trombons amb Ochi Chernye¸ i Jean-Marie Oriol a la trompeta amb Hora Stacatto. Les veus dels cantants Sara, Sandra, David i Carles van brillar tot seguit interpretant quatre conegudes cançons dels anys 80: Sentir l’Eternitat, L’últim compte enrere, Kiss¸i Invencibles, originals de Withney Houston, Europe, Tom Jone i Phil Collins, respectivament.


Tot seguit va ser el torn del vals-jota El Pistric; d’Enric Massana; i un gran apartat titulat País de Cançons, que va incloure tres grans temes com són l’Amor Particular de Lluís Llach; Camins de Sopa de Cabra; Gavina, de Frederic Sirés; i Què fantàstic el món, de Louis Armonstrong. Altres temes que van sonar van ser Girona m’enamora; la Santa Espina; el Cant de la Senyera, de Lluís Millet; un nou poupurri presentat com Festival Final amb diversos autors; i finalment l’immortal Amics per Sempre, que va posar el definitiu punt i final.


Dues completes vetllades com a colofó a una Festa Major de Santa Anna 2021 definitiva i necessàriament diferent a causa de la pandèmia. Dissabte vinent, 31 de juliol, encara mancarà per celebrar un darrer ingredient del cicle festiu: la tercera sessió de Barrifest, la Festa Major Jove Alternativa que s’allotjarà a la Pista Esportiva de Mas Cremat.Data de realització: 07/27/2021 | Data de la darrera actualització: 07/27/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300