Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca el cicle de ‘Barrifest’ amb Reggae, Màgia i els monòlegs de Pau Murner i Guillem Estadella


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/02/2021 10:32:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes tanca el cicle de ‘Barrifest’ amb Reggae, Màgia i els monòlegs de Pau Murner i Guillem Estadella

‘Sanyes Mag’ va encetar la sessió de tarda de la Festa Major Jove Alternativa al barri de Mas Cremat, que va haver d’anul·lar dos dels tres concerts de la nit per la pluja

Aquest cap de setmana ha finalitzat la Festa Major 2021-edició COVID, amb el seu últim ingredient. Es tractava de la tercera i darrera sessió de ‘Barrifest’, l’alternativa d’oci juvenil itinerant arreu de la vila, un cicle amb vida pròpia, organitzat per l’Àrea de Joventut i l’equip de Nau4 Espai Jove amb el suport de l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes.


Mas Cremat, dissabte passat, 3a sessió Barrifest,
a l'escenari Pau Murner, el 1er monologuista
El recorregut havia començat abans dels actes centrals de la Festa Major, el 17 de juliol, al barri de Mas Florit; va continuar al bell mig del cicle festiu, el 21 de juliol, al veïnat del Racó d’en Portas, i va finalitzar el passat dissabte al barri més allunyat del nucli històric, Mas Cremat. Les tres sessions han inclòs dues parts: a la tarda activitats per a un públic més ampli, i a la nit música adreçada als joves.

Màgia amb Sanyes Mag i Monòlegs amb Pau Murner i Guillem Estadella

A partir de les sis de la tarda, la primera part del ‘Barrifest’ es va encetar amb un espectacle definitivament diferent al què és habitual en aquest tipus d’esdeveniments: l’espectacle Desconfinem-nos, a càrrec de Sanyes Mag. El jove artista –només té 18 anys, però ja compta amb una llarga trajectòria- un tipus de màgia moderna, innovadora i transgressora, i també ha estat un dels primers mags en utilitzar els seus números d’il·lusionisme per denunciar, criticar i qüestionar temes polítics i socials.


'Sanyes Mag', primer ingredient de la tarda al 'Barrifest'
Després de la màgia va venir l’humor, a través de dos monologuistes. D’una banda l’actor blanenc Pau Murner, que aquest 2021 està fent un tour sota l’explícit de ‘Safareig’. En la seva vesant de monologuista, Pau Murner es fica a la butxaca al públic des del minut zero, transformant-se en infinitat de personatges, ballant, cantant, improvisant i interactuant amb el públic.


Guillem Estadella, el segon monologuista de la vetllada
La segona dosi de monòlegs va venir de la mà de Guillem Estadella, un còmic i humorista de Cunit (Tarragona) que ha presentat i guionitzat espectacles tan coneguts com ‘Estoy Madurando’ i ‘Quin Pollastre!’. També ha col·laborat en diversos programes radiofònics i de televisió com a redactor i locutor, i forma part de l’equip del ‘Barça Juga a RAC1’. Al llarg de la seva actuació, va combinar l’stand up amb la improvisació, un toc musical i unes bones dosis d’humor.

Nit de Reggae a mig gas per la pluja

La tercera i darrera nit de ‘Barrifest’ s’havia de dedicar a la música Reggae, però finalment la pluja va provocar que només pogués comptar amb el seu primer ingredient i tot just el principi del segon concert dels tres que s’havien previst. La primera actuació va anar a càrrec del DJ ‘Pupa Congo’, conegut també com Ranking Stereo per la seva faceta d’entertainer als tocadiscos. Valencià de naixement i jamaicà de cor, porta el món de l’espectacle a la sang, i va saber transmetre al públic de Blanes la seva passió per tot el què fa.


Belén Natalí & Raggattack a Mas Cremat
La vetllada musical havia de continuar amb Belén Natalí & Raggattack, que van pujar a l’escenari disposats a continuar fent vibrar al públic. Finalment, però, la pluja que havia estat amenaçant d’aparèixer ja a la tarda, va fer acte de presència i es va haver de suspendre l’actuació quan tot just havia començat, havent de suprimir igualment la tercera i darrera que s’havia previst, amb Chalart 58 & Matah.

‘Punt Lila’ del Servei de Polítiques d’Igualtat, present a ‘Barrifest’

Coincidint amb les tres sessions, el Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes ha tingut instal·lada la coneguda ‘Carpa Lila’ on s’han estat fent tasques d’informació, sensibilització i abordatge de les agressions sexistes. És a dir, si alguna persona pateix una agressió sexista, física o psicològica per motius de gènere, orientació sexual, identitat o expressió de gènere s’hi podia adreçar per rebre la informació i assistència necessàries.


'Punt Lila' a la 3a sessió del 'Barrifest'
L’objectiu ha estat crear consciència col·lectiva i generar dinàmiques socials actives de rebuig contra les agressions sexistes. També dóna les eines necessàries per empoderar les possibles víctimes, perquè puguin comunicar aquestes situacions, articular un circuit per protegir la persona agredida i evitar que les agressions sexistes quedin impunes, així com sensibilitzar i informar en general sobre les agressions sexistes, la violència masclista, la diversitat sexual i de gènere.Data de realització: 08/02/2021 | Data de la darrera actualització: 08/02/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300