Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes manté en marxa el Servei de Socorrisme a les platges després de configurar els seus efectius al haver-se detectat un cas COVID


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/07/2021 04:37:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes manté en marxa el Servei de Socorrisme a les platges després de configurar els seus efectius al haver-se detectat un cas COVID

Des de l’Ajuntament de Blanes s’ha recordat que porta mesos reclamant a la Generalitat la necessitat que es vacuni als socorristes per no posar en perill aquest servei essencial

Les platges de Blanes continuen comptant aquest cap de setmana amb el Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme, després que s’ha hagut de fer una re-estructuració dels quadrants de servei. Ha calgut fer-ho tant d’aquests efectius com dels qui treballen com a Agents Ciutadans –per controlar l’aforament- després d’haver-se detectat un cas positiu de COVID en una de les persones que formen part del contingent de seguretat a les platges de Blanes.


Un Socorrista i un Agent Ciutadà, avui al migdia
Tant el Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme com els Agents Ciutadans estan coordinats pel Departament de Protecció Civil amb el suport de la Policia Local de Blanes. El cap del servei, Josep Lluís Pouy, s’ha encarregat de refer els quadrants de feina, re-assignant tasques entre els efectius que poden seguir treballant, amb l’objectiu de poder seguir garantint el servei.


Platges de Blanes, aquest migdia
El cas positiu de COVID es va conèixer la tarda del passat dijous i, des de llavors, el servei s’ha continuat cobrint després de la necessària re-configuració. Així s’ha hagut de fer després que, un cop efectuades les oportunes comprovacions, diversos efectius del contingent en servei s’han hagut de confinar per passar la preceptiva quarantena, tal com marca el protocol.

L’Ajuntament de Blanes continua reclamant que es vacuni als Socorristes

Una vegada més, la ràpida reacció que hi ha hagut des de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, ha permès poder seguir garantint la seguretat dels banyistes a les platges del municipi. Això és perquè, a diferència d’altres localitats que encarreguen aquestes tasques a una empresa privada o a Creu Roja, a Blanes es gestiona des de fa 15 anys de manera directa, des del consistori blanenc.


El passat mes d’abril, a punt de començar la Setmana Santa, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el cap de Protecció Civil que gestiona el servei, Josep Lluís Pouy, van interpel·lar a la Generalitat en dos sentits. Un era rebre instruccions clares respecte les mesures a tenir en compte en el dia a dia dels socorristes i els agents ciutadans que tenen cura del control d’aforament de les platges.


L’altre era el més important: es demanava poder-los vacunar abans que comencessin a omplir-se les platges del municipi. Ja llavors es va advertir que, del contrari, seria impossible mantenir el servei en cas que hi hagués un positiu d’algun membre dels equips que vigilen les platges més grans. Una possibilitat que ara s’ha fet realitat, amb la constant temença que pugui repetir-se. Aquest estiu, un total de 41 persones garanteixen la seguretat dels banyistes a les platges de Blanes: 25 del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme, 12 Agents Ciutadans i 4 com a Policies Interins de Platja.
Data de realització: 08/07/2021 | Data de la darrera actualització: 08/07/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300