Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha acollit avui els actes oficials de la Festa Major Petita, coincidint amb la Festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/21/2021 12:35:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes ha acollit avui els actes oficials de la Festa Major Petita, coincidint amb la Festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià

L’alcalde i representants polítics municipals han encapçalat una Ofrena Floral sota l’Arc dels Copatrons, i després s’ha celebrat una missa en el seu honor

Aquest dissabte Blanes l’està vivint amb una especial intensitat, encara que sigui des del punt de vista folklòric i popular, ja que se celebra la festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià, els copatrons que donen nom propi a la Festa Major Petita. Cada 21 d’agost tenen lloc els actes més institucionals, i val a dir que, a diferència d’altres manifestacions festives anuals, ni la COVID ha impedit que se celebressin, ja que les mesures de contenció ho han permès.


Ofrena Floral sota l'Arc dels Copatrons
Si bé la pandèmia ha obligat per segon any consecutiu a no poder celebrar la tradicional Xocolatada Popular que havia encetat la data del 21 d’agost dels darrers anys, en canvi sí que s’ha pogut complir amb la tradició de fer l’Ofrena Floral sota l’Arc dels Copatrons del Carrer Ample. En aquest indret situat al centre de la vila, al seu nucli històric, hi ha una fornícula que protegeix les imatges dels dos sants.


Tal com marca la tradició, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, s’ha encarregar d’alçar-se i apropar-se fins el peu de la fornícula, sobre l’arc de pedra, per dipositar-hi l’Ofrena Floral. L’han acompanyat el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, així com representants dels grups polítics municipals.


L'alcalde, regidors i regidores del consistori, poc abans
d'entrar a la Parròquia Santa Maria per assistir a la Missa en Honor als Copatrons
La senzilla tradició d’honrar als copatrons dipositant-hi una ofrena floral s’ha tancat amb la no menys tradicional fotografia de grup, on s’ha hagut de restringir la presència d’autoritats en compliment de les mesures de seguretat de la COVID-19. Per poder organitzar l’acte s’ha comptat amb el suport de la Policia Local de Blanes, Protecció Civil i els Serveis Municipals.

Missa en Honor a Sant Bonós i Sant Maximià amb les relíquies dels sants

Després de l’Ofrena Floral, l’alcalde de Blanes i representants polítics del consistori han assistit a la Missa en Honor als sants patrons, Sant Bonós i Sant Maximià, que s’ha allotjat a la Parròquia Santa Maria. L’ha oficiat mossèn Enric Roura, i un dels moments culminants de la celebració religiosa ha estat la veneració de les relíquies dels dos copatrons.


En primer pla, l'arqueta amb les relíquies dels copatrons,
que presideixen amb una escultura l'esquerra de l'altar major de l'església
Les relíquies dels dos sants màrtirs –que presideixen l’altar major a una banda, mentre que a l’altra hi ha la imatge de la patrona de Blanes, Santa Anna- es guarden a l’interior d’una arqueta que cada 21 d’agost s’exposa de nou en un lloc preferencial de l’altar de l’Església Santa Maria. La seva veneració és una tradició que encara es conserva, així com el cant dels goigs per tancar l’ofici religiós.


La festivitat de Sant Bonós i Sant Maximà se celebra avui, coincidint amb aquesta data, ja que la llegenda explica que tal dia com avui de l’any 156 després de Crist tots dos van morir martiritzats a Blanes, la vila que l'any 1668 –al segle XVII- els va nomenar els seus copatrons. La celebració d’avui dissabte es tancarà amb un concert de música de sardanes a les 10 de la nit, de nou a la Plaça dels Països Catalans.Data de realització: 08/21/2021 | Data de la darrera actualització: 08/21/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300