Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Dos restaurants de Blanes celebren ‘Sopars a 4 mans’ arran de concursar plegats a ‘Joc de Cartes’, de TV3


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/03/2021 11:07:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGE_GORRODos restaurants de Blanes celebren ‘Sopars a 4 mans’ arran de concursar plegats a ‘Joc de Cartes’, de TV3

Amb places exhaurides des del primer moment, durant tres nits s’ha pogut gaudir la fusió de les cuines de ‘La Balma’ i ‘T3’ en un balcó obert al mar inèdit: l’Hort del Convent

El reclam gastronòmic que, sense cap mena de dubte significa Blanes, ha tingut aquesta setmana un clar i atractiu exemple. Dos restaurants de la vila, ‘La Balma’ i ‘T3’, han unit la seva expertesa culinària i el seu bon fer per proposar a paladars de gourmets una original proposta, un ‘Sopar a Quatre Mans’, és a dir: fruit de la fusió de les cuines dels dos establiments de restauració que hi ha a la vila on comença la Costa Brava.


En Toni, l'Elena, l'Alberto, l'Hel·lènia i la Bibiana,
dels restaurants 'La Balma' i 'T3'
Els seus responsables es van conèixer al concurs gastronòmic de TV3 ‘Joc de Cartes, justament en el capítol emès el passat 12 d’agost, i on competien amb un tercer establiment de la vila, ‘Va de Catas’. La Bibiana i en Toni, de ‘La Balma’; i l’Elena, l’Alberto i l’Hel·lènia, del ‘T3’ –que no s’havien trobat mai amb anterioritat, si bé es coneixien d’oïdes- van iniciar una amistat que ara s’ha fermat en aquesta proposta única: poder gaudir de la respectiva expertesa en un sol menú.


Un dels tres 'Sopars a 4 Mans'
Així va sorgir la idea de fer un ‘Sopar a Quatre Mans’ amb un menú degustació, i a més a més fer-ho en un indret inèdit i exclusiu, un balcó obert al mar privat, que tan sols obre les seves portes per a esdeveniments assenyalats i celebracions puntuals. Es tracta de l’Hort del Convent, situat al costat mateix d’El Convent i, per tant, amb una vista privilegiada d’aquest racó de Blanes que dóna al no menys emblemàtic Templet de Linné del Jardí Botànic Marimurtra.

Tres nits per gaudir d’un ‘Sopar a Quatre Mans’

Originàriament la idea era fer només dos sopars, però l’èxit de la proposta va fer que en un sol dia s’esgotessin les reserves, havent-ho d’ampliar a una tercera nit, i encara se n’haguessin omplert moltes més si no s’hagués decidit posar-hi un topall de tres dies. Els sopars s’han fet aquesta setmana, durant tres vetllades consecutives: de dimarts a dijous.


El menú degustació que s’ha pogut tastar ja fa entrar salivera només de llegir els seus plats. Després d’un aperitiu a base de sopa de meló al cava, hi havia sopeta de maduixes amb esqueixada de bacallà; gratinat d’ostra amb verduretes, cava i vel d’ibèric; rissoto verd amb gamba vermella; caneló fred d’escòrpora i salsa rosa; cornet de sèsam amb tonyina Balfegó, nikkei i guacamole; croqueta de garota; coca amb foie micuit i figues... per esmentar només alguns dels 10 plats de què constava la degustació, que anava acompanyada de Cava Laviret, l’escumós de Blanes.


Els postres també sortien del què és habitual trobar en un restaurant qualsevol: Lemmon Pie, i Brownie de xocolata amb ganache blanca i gelat de fava tonka. Al llarg de tres dies, doncs, els dos establiments han compartit fogons i estovalles per oferir una experiència única de la mà de la Bibiana i en Toni des de La Balma, i els tres artífexs de T3: l’Elena, l’Alberto i l’Hel·lènia.Data de realització: 09/03/2021 | Data de la darrera actualització: 09/03/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300