Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirà la nit de divendres la 16a Marxa de Torxes amb les noves mesures COVID


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/08/2021 01:12:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEBlanes acollirà la nit de divendres la 16a Marxa de Torxes amb les noves mesures COVID

A 2/4 d’11 de la nit es llegirà un manifest a la Plaça d’Espanya, la marxa amb les torxes apagades; ofrenes florals al monument a Lluís Companys, i la hissada de l’estelada a Sa Palomera

La vigília de la Diada Nacional de Catalunya Blanes acollirà la 16a Marxa de Torxes per la Independència. Després que l’any passat les mesures de contenció de la pandèmia van provocar que s’hagués de canviar substancialment, enguany els canvis que entraran en vigor divendres permetran recuperar bona part del sentit originari d’aquest acte.


15a Marxa de Torxes 2020
Organitzada per la Taula de Forces Polítiques i Socials de Blanes, l’activitat començarà divendres vinent, 10 de setembre, a partir de les 10 de la nit a la Plaça d’Espanya, rebatejada des del 2017 per un sector de la població com la Plaça 1 d’Octubre. Durant la trobada, es farà la lectura d’un manifest i la venda de torxes.

Inici de la marxa, ofrenes al monument, encesa de torxes i estelada

A les 11 de la nit començarà la 16a Marxa de Torxes en forma de manifestació que farà un recorregut per diverses vies del nucli antic de la vila. Així, enfilarà pels carrers Ample, Raval i Muralla per desembocar al Passeig de Mar. La diferència respecte la situació pre-COVID és que el recorregut de la marxa es farà duent les torxes, però sense encendre-les encara.


Un cop s’hagi arribat davant el Monument a Lluís Companys que hi ha al Carrer de Sant Andreu de Sa Palomera, a tocar de la Plaça Catalunya, s’encendran les torxes i diverses entitats blanenques hi faran ofrenes florals. Finalment, la 16a Marxa de Torxes culminarà amb la hissada de l’estelada al cim de la Roca de Sa Palomera, una operació que s’encarregaran de de dur a terme un reduït grup de persones.

Data de realització: 09/08/2021 | Data de la darrera actualització: 09/08/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300