Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Oberta la inscripció pels Cursos de Català per a Adults a Blanes els propers dies: 13, 14 i 15 de Setembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/10/2021 12:24:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

OficinaCatalaOberta la inscripció pels Cursos de Català per a Adults a Blanes els propers dies: 13, 14 i 15 de Setembre

Es reprendran els cursos presencials post-COVID per primer cop, i es continuaran fent virtuals i 100% en línia, amb descomptes segons la situació laboral i familiar

La setmana vinent, que significa la represa del curs escolar reglat, l’Ajuntament de Blanes a través de l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, obrirà el període de matriculacions als cursos de català per adults. En aquesta ocasió, només es farà de tres dies, a partir de dilluns: 13, 14 i 15 de setembre.


Les inscripcions les poden fer els mateixos alumnes des de casa a través de la pàgina web: www.cpnl.cat/inscripcio. Amb tot, l’usuari també pot ser atès presencialment demanant cita a l’Oficina de Català de Blanes, que actua com a punt se suport per fer la inscripció. Durant els tres dies de matrícula l’Oficina estarà oberta els matins de 9 a 14.30 i les tardes de 17 a 19 h.

Es reprenen els cursos presencials i es mantenen els telemàtics

Una de les principals novetats dels cursos que es posaran en marxa és que, des que va esclatar la pandèmia, les classes van passar a fer-se en dues úniques modalitats: virtual (amb videoconferència) i 100% en línia (amb una plataforma Moodle, que contenia un pla de treball). Enguany, per primera vegada, s’obren les aules per permetre la formació presencial, amb una disminució de ràtios per complir les normes de sanitat que imposa la situació actual.


Per això, significa tota una novetat que els alumnes es puguin tornar a trobar en l’entorn més propici per a la comunicació i l’aprenentatge: l’aula. El format dels cursos és trimestral: octubre-desembre, gener-març i abril-juny. A més a més, també es fan cursos intensius a l’estiu. Per tant, es preveuen quatre períodes d’inscripció al llarg de l’any acadèmic: setembre, desembre, març i juny.

Aquest sistema tan flexible d’inscripció té molts avantatges: d’una banda, permet que els alumnes es puguin incorporar a un curs gairebé en qualsevol moment de l’any i, d’altra banda, el format trimestral fa que els alumnes puguin acabar tot un itinerari formatiu complet en un curs acadèmic, cadascun dels quals consta de tres mòduls. L’Oficina de Català de Blanes ofereix un ampli ventall de cursos que cobreix tot l’espectre de nivells del Marc Comú Europeu de Referència (MCER): A2, B1, B2, C1 i C2.


Més concretament, l’oferta actual és de 10 cursos, des del nivell bàsic fins al nivell superior, repartits en diferents franges horàries per facilitar al màxim a les persones adultes la conciliació de la vida familiar, laboral i formativa. A més a més, per poder atendre totes les situacions laborals, personals i socials, s’ofereixen molts descomptes en els preus i també la possibilitat de fer formació totalment en línia o bé la modalitat combinada, tenint en compte que totes les opcions d’aprenentatge preveuen exàmens oficials a l’aula.


Les motivacions dels alumnes per aprendre la llengua són diverses i ben variades. A banda de perseguir la integració a la societat, el certificat de nivell A1 és vàlid per emetre l’informe d’arrelament social; el certificat de nivell A2 (del Bàsic 1 al Bàsic 3) serveix per emetre l’informe d’integració per a la renovació de residència temporal. El nivell B2 és el requisit per treballar a l’Administració en tasques de bomber, policia, conserge, etc. I, per últim, el nivell C1 és el requisit per treballar en tasques d’auxiliar administratiu i superior; i el nivell superior (C2) es té en compte com a mèrit en moltes administracions

Inici dels cursos els dies 22 i 23 de setembre

Per matricular-s’hi, cal entrar a la pàgina web: www.cpnl.cat/inscripcio. En cas de tenir algun problema, o per rebre més informació, cal contactar amb l’Oficina de Català de Blanes, que està situada al Carrer de Jaume Arcelos, 7, a les dependències de la Casa de la Cultura. L’horari és tots els matins de dilluns a divendres, de 9’30 a 14 h, i les tardes del 13, 14 i 15 de setembre, de 17 a 19 h.

Per a més informació sobre cursos i horaris, consulteu el lloc web de l’Oficina de Català de Blanes: www.cpnl.cat/blanes, i per a contactar-hi es pot fer a través dels correus electrònics blanes@cpnl.cat i catala@blanes.cat També es pot fer telefònicament a través del 972 35 85 55Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/10/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300