Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Hissada de la Senyera a l’Ajuntament i l’Ofrena Floral a Lluís Companys, Actes Oficials de la Diada a Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/11/2021 12:56:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGELa Hissada de la Senyera a l’Ajuntament i l’Ofrena Floral a Lluís Companys, Actes Oficials de la Diada a Blanes

Aquest matí han tingut lloc els actes institucionals del programa de la Diada Nacional de Catalunya, que finalitzen al vespre amb un concert de sardanes amb la Cobla del Col·legi Santa Maria

Aquest matí han tingut lloc a Blanes els Actes Institucionals organitzats per l’Ajuntament amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2021. La part més solemne del programa commemoratiu s’ha iniciat amb una tradició que ha perdurat durant els darrers anys: la hissada de la senyera des del balcó principal de l’edifici consistorial, acompanyada per l’Himne Nacional de Catalunya, el Cant dels Segadors.


Des d’aquest passat divendres, i durant tot el cap de setmana, és l’única bandera que estarà onejant a l’Ajuntament de Blanes, escortada avui per altres dues senyeres de gran llargària. A les 11 del matí, mentre començaven a sonar els primers acords de l’himne, un agent de la Policia Local de Blanes s’ha encarregat d’anar hissant lentament la senyera al balcó que presideix en solitari.


Simultàniament, tal com s’ha vingut fent des dels anys 90, també s’han desplegat dues senyeres de grans dimensions de llargària que cobreixen l’edifici de dalt a baix, a dreta i esquerra, emmarcant la senyera que s’alça al centre de la façana. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, juntament amb regidors i regidores del consistori dels diferents grups polítics, ha encapçalat l’acte oficial situant-se al front de la façana.


També han participat comandaments i agents de la Policia Local de Blanes i dels Mossos d’Esquadra en formació, mentre feien la salutació oficial corresponent, situats dins el perímetre on s’arrengleren els representants consistorials. Aquest ha estat un dels moments més solemnes i emotius de la Diada Nacional de Catalunya a Blanes, que s’ha tancat amb un aplaudiment final.



Ofrena Floral davant el Monument a Lluís Companys

La part més solemne de la celebració Diada Nacional de Catalunya a Blanes s’ha completat tot seguit amb un altre acte carregat de sentiment que també han encapçalat els membres del plenari municipal. Per això, l’activitat s’ha traslladat a 2/4 de 12 del migdia prop de la platja on hi ha la Roca de Sa Palomera, a tocar de la Plaça Catalunya.


És aquí on ha tingut lloc l’Ofrena Floral davant el Monument a Lluís Companys, davant el monòlit en memòria de l’únic president escollit democràticament a les urnes que va morir executat. Novament l’alcalde, acompanyat del primer tinent d’alcalde i un representant de la resta de grups polítics municipals, ha encapçalat la comitiva per dipositar l’ofrena floral als peus del monument, dins el recinte enjardinat que hi ha en aquest cèntric espai.


L’acte s’ha fet de nou amb la música de l’Himne Nacional de Catalunya, comptant igualment amb la participació de representant dels cossos de seguretat que operen a Blanes. Als actes institucionals han assistit representants d’ERC, PSC, BECP i JxB.


El programa d’actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya organitzats per l’Ajuntament de Blanes es tancaran aquest vespre, amb un concert de sardanes. Començarà al punt de les 2/4 de 7 del vespre a la Plaça dels Dies Feiners, a càrrec de la Cobla del Col·legi Santa Maria.


Per assistir a l’acte cal haver fet una reserva d’entrada prèvia que cal anar a buscar a la plataforma d’entràpolis: https://www.entrapolis.com/entrades/audicions-de-sardanes-amb-la-banda-i-cobla-collegi-santa-maria-de-blanes



Data de realització: 09/11/2021 | Data de la darrera actualització: 09/11/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300