Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un concert de sardanes amb la Cobla del Col·legi Santa Maria tanca els actes de la Diada Nacional a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/12/2021 10:41:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un concert de sardanes amb la Cobla del Col·legi Santa Maria tanca els actes de la Diada Nacional a Blanes

La formació musical blanenca va oferir un concert molt celebrat per la concurrència, que es va aplegar a quarts de 7 del vespre a la Plaça dels Dies Feiners

Els actes institucionals organitzats a Blanes amb motiu de l’11 de Setembre es van tancar ahir amb un ‘Concert de Sardanes per Escoltar’, d’aquells que la pandèmia ha fet ara necessàriament coneguts, adaptats a les circumstàncies. Es tractava de gaudir d’aquesta música tant nostrada i característica però, enlloc de fer-ho ballant, assegut còmodament al recinte habilitat a la Plaça dels Dies Feiners.


El concert de tarda-vespre, que va arrencar a 2/4 de 7, va anar a càrrec de la Cobla del Col·legi Santa Maria, dirigida per Jordi Sacristán, qui es va encarregar d’anar presentant una per una les peces que es van interpretar. La vetllada va estar farcida de conegudes sardanes, com per exemple És la Moreneta, d’Antoni Carcellé i Tosca, que va popularitzar als anys 70 la cantant Salomé. També va sonar La Puntaire, de Joan Viladomat, un altre èxit musical de Salomé.


El repertori va incloure igualment peces com Colla Violetes del Bosc, i El Parc de la Guineu, totes dues de Manel Saderra i Puigferrer; Bona Festa, de Josep Vicens ‘Xaxu’; El Parc de la Guineu, de Pere Fontàs; Jorn Alegre, de Josep Serra; i Roses del Brull, de Joaquim Serra. Entrant ja a la recta final de la vetllada, altres sardanes que van sonar van ser Tossa Bonica, de Francesc Mas; i La Flama de la Sardana, de Tomàs Gil.


El públic va poder gaudir d’aquesta manera del darrer acte institucional organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Entre els assistents s’hi comptaven l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de l’àrea, Albert Sanz, així com d’altres regidores del consistori.
Data de realització: 09/12/2021 | Data de la darrera actualització: 09/12/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300