Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca la 9a Fira de Sabors Catalans amb un balanç molt positiu malgrat les inclemències del temps


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/13/2021 10:30:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEBlanes tanca la 9a Fira de Sabors Catalans amb un balanç molt positiu malgrat les inclemències del temps

Les parades amb productes d’alimentació i artesania han bullit de públic, i el Banc dels Músics ha acollit actuacions com la que ahir va tancar el cicle, amb el grup Koeman i el seu ‘CatAcústic’

La 9a Fira de Sabors Catalans, que s’ha allotjat a Blanes durant aquests tres darrers dies, ha deixat –mai millor dit- un bon gust de boca tant pels blanencs i blanenques com pels nombrosos visitants que s’hi ha acostat per firar-s’hi. De fet, aquest és el darrer cap de setmana que es pot considerar completament estiuenc, ja que la setmana vinent es reprèn el curs escolar i, per tant, el retorn a la normalitat ja és plenament vigent.


Aquesta novena edició de la fira, que reprenia l’activitat interrompuda l’any passat per la COVID, s’esperava amb ganes en aquesta població on comença la Costa Brava com a complement a la pròpia activitat organitzada amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Instal·lada al Passeig de Mar –al rovell de l’ou de la vila marinera-, cada any el leitmotiv central de l’esdeveniment són la vintena de parades amb productes d’alimentació i artesania.


Així, hi havia des de formatges, fuets i altres entreteniments gastronòmics, fins a bosses de mà, roba, productes de bellesa natural, bijuteria i objectes de regal, passant per originals productes d’aquells que són ideals per regalar en cas de dubte. El denominador comú és que tots els productes són d’elaboració artesana, de qualitat contrastada, i made in Catalunya.


Després del parèntesi que va significar l’aturada de l’any passat per la COVID, enguany s’ha recuperat amb tota la intensitat que acostuma a tenir el reclam de poder firar-se al Passeig de Mar. L’únic handicap que cal apuntar en l’edició d’enguany ha estat el mal temps, que no ha acompanyat gaire, amb pluja inesperada acompanyada sovint de vent, que va obligar a suspendre la primera jornada del divendres i ahir també va fer un sobtat acte de presència. Malgrat tot, però, les parades han bullit de públic, especialment tant dissabte durant tot el dia com diumenge al matí.

Espectacles lúdics i musicals durant tres dies

Afegit al reclam dels productes de la fira, i com a complement d’aquesta activitat, l’escenari del Banc dels Músics, situat ben bé a tocar de les parades, ha allotjat diverses actuacions, amb espectacles lúdics i musicals. Superat el parèntesi del divendres, quan es va haver de suspendre tota l’activitat, dissabte hi van haver dues actuacions.


A la tarda hi va haver un espectacle infantil amb Gil Ratataplam, que va tenir entretinguda la mainada des de 2/4 de 8 del vespre, i a la nit tot un fenomen musical a YouTube, les xarxes socials i fa uns anys al programa radiofònic Fricandó Matiner de RAC 105. Pau Pinós i Bergé, més conegut pel seu sobrenom de Lo Pau de Ponts va animar la concurrència amb les seves cançons de músiques versionades i lletres de gresca, així com amb paròdies que van fer passar una estona divertida al públic.

Cicle d’actuacions tancat amb el grup Koeman i el seu ‘CatAcústic’

D’altra banda, aquest passat diumenge va ser el torn de l’actuació del grup Koeman amb l’espectacle Cat.Acústic, que consisteix en interpretar versions d’un ample ventall de grups catalans. D’entrada, van interpretar ‘La petita Rambla del Poble Sec’, de Cesc Freixas, seguida per ‘La cançó del Lladre’, de La Troba Kung-Fu. Un cop oberta la gana, els Koeman van obrir cuina.


Actuació grup Koeman, espectacle 'Cat.Acústic'
Abans de començar l’actuació s’havia repartit entre els espectadors el menú de plats, és a dir: quines cançons podien demanar perquè el duet de cantants, guitarres en mà, les oferissin en viu i en directe. La primera va ser Milionària, de Rosalía, i al llarg de més d’una hora li van anar succeint d’altres peticions, entre les quals no va faltar –com ja era previsible- des l’immortal tema del grup Sau, Boig per Tu fins el Bon Dia dels Pets, passant per L’Empordà, de Sopa de Cabra.


Val a dir que el públic tenia un complet llistat de propostes arrenglerades alfabèticament perquè fos més fàcil triar i remenar. Des del grup Animal fins a Zoo, hi havia una nodrida representació de solistes i grups catalans: Blaumut, Bola de Drac, Buhos, Doctor Prats, Els Amics de les Arts, Fes-te Fotre, Gossos, La Petagina, Miki Núñez, Mishima, Obeses, Pokers, Sopa de Cabra, Stay Homas, Suu, Tarango o Whiskyn’s. L’actuació dels Koeman va posar punt i final als espectacles, així com a la mateixa activitat de la 9a Fira de Sabors Catalans.Data de realització: 09/13/2021 | Data de la darrera actualització: 09/13/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300