Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

5.000 alumnes de Blanes han començat avui el Curs Escolar 2021-2022


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/13/2021 10:42:13 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

projecte pla educatiu de l´entorn5.000 alumnes de Blanes han començat avui el Curs Escolar 2021-2022

Per segon any consecutiu, les classes s’han reprès amb mesures COVID que inclouen l’ús de la mascareta a les aules, si bé amb el 100% de presencialitat com a novetat

Avui dilluns ha significat l’inici del nou Curs Escolar 2021-2022 a Catalunya, i a Blanes ha marcat el retorn a les aules de 5.000 alumnes de 3 a 16 anys d’edat. Es tracta d’una xifra similar en relació a l’anterior curs escolar 2020-2021, i és el resultat de la suma de 3.195 alumnes en l’educació primària i 1.804 en educació secundària.


Inici del curs escolar 2021-2022 a l'Escola Sa Forcanera de Blanes,
aquest matí
Les tres Escoles Bressol que hi ha a Blanes ja van iniciar l’activitat fa uns dies, sumant 104 places ocupades, lleugerament superior al nombre comptabilitzat en el curs anterior. Les dades d’escolarització respecte les places ocupades amb data del 6 de setembre, pendent d’acabar els processos de matriculació, són les següents:

Cicle FormatiuNombre de
Places Ocupades

1er Cicle Educació Infantil (Escoles Bressol)
104 alumnes

2on Cicle Educació Infantil (de P3 a P5)
886 alumnes

Educació Primària (de 1r a 6è)
2.205 alumnes

Educació Secundària (de 1r a 4rt de l’ESO)
1.804 alumnes
Total
4.999 alumnes

Plans d’Actuació per prevenir l’expansió de la COVID-19 a les aules

Més enllà de la comptabilització de places ocupades, aquest curs estarà marcat per segon any consecutiu pel retorn a les aules amb mesures COVID. El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, de manera coordinada amb els equips directius dels diferents centres d’ensenyament públic del municipi, han dissenyat els respectius plans de retorn a les aules perquè sigui amb totes les garanties.


L’objectiu del paquet de mesures que s’han implementat és contenir la transmissió del virus, una vegada més, a través de la reducció de les interaccions socials. Per això, una de les pautes que continuarà encara vigent és l’obligatorietat de durs posades les mascaretes a les aules –a partir de primària- llevat de quan vagin al pati, sempre i quan estiguin amb el mateix grup de convivència estable.

D’altra banda, les classes seran 100% presencials, i es podran fer les activitats extraescolars, tot i que es recomana que comencin a fer-se a l’octubre, amb la recomanació de 10 alumnes per grup i màxim de 15 si l’espai permet mantenir les distàncies de seguretat. Les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries, i les festes escolars es podran fer amb la presència de familiars sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.


A Blanes, les entrades i sortides als respectius centres escolars es mantindran amb les mateixes condicions que l’any passat, amb talls de carrers puntuals per permetre que l’accés i desallotjament de l’alumnat es pugui fer esgraonadament i per portes diferents.


L’objectiu que es vol aconseguir és descongestionar les aglomeracions que es fan als respectius accessos principals, desdoblant-ho a través de diversos punts d’entrada i sortida d’alumnes a l’edifici. La Policia Local de Blanes ha autoritzat perquè es pugui dur a terme la mesura, però qui s’encarrega d’efectuar-la és el personal dels respectius centres educatius mitjançant tanques de seguretat que els han distribuït personal dels Serveis Municipals.Data de realització: 09/13/2021 | Data de la darrera actualització: 09/13/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300