Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes revalida les tres Flors d’Honor com a Vila Florida en reconeixement a les millores als seus espais verds


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/18/2021 10:41:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes revalida les tres Flors d’Honor com a Vila Florida en reconeixement a les millores als seus espais verds

La tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada, ha recollit el guardó en la gala de lliurament de distincions, que enguany ha complert el 10è aniversari

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), ha celebrat la seva festa anual, la gala de les ‘Flors d’Honor’ 2021, durant la qual es va fer el lliurament de les distincions. L’acte va tenir lloc la tarda-vespre d’aquest passat divendres a Cabrera de Mar.


10a Gala de les Flors d'Honor 2021
Fotografies: CHOC-Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya
Enguany el moviment ‘Viles Florides’ compleix 10 anys de vida i supera per primera vegada la barrera dels 150 municipis adherits. En l’actualitat ja en són un total de 154 arreu de Catalunya, així com Andorra, que s’hi va incorporar l’any passat. L’objectiu és fer un reconeixement al treball de transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

Blanes revalida les 3 Flors d’Honor com a Vila Florida

En aquesta edició, Blanes ha aconseguit revalidar les tres ‘Flors d’Honor’ com a Vila Florida, el segon guardó més important que lliura la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya, que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la planta ornamental. Se’n va encarregar de recollir-lo en nom de l’Ajuntament de Blanes la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada.


La tinenta d'alcalde de Medi Ambient de l'Ajuntament de Blanes,
Marina Vall·llosada, acompanyada de representants d'altres
ciutats guardonades amb 3 Flors d'Honor
El guardó de les tres Flors d’Honor li ha estat concedit a la ciutat de Blanes per l’esforç del consistori en la seva tasca de millora en l’espai verd urbà, posant l’accent en petits detalls que són apreciats especialment per la ciutadania i els nombrosos visitants que rep la vila on comença la Costa Brava. Blanes es va adherir l’any 2016 al projecte ‘Viles Florides’ que promou la CHOC, i enguany és el cinquè consecutiu en què ha revalidat les tres Flors d’Honor.


Altres distincions lliurades a la 10a Gala de les Viles Florides

Arreu de Catalunya hi ha 64 municipis que ahir també van rebre les tres Flors d’Honor; un total de 57 viles que van ser guardonades amb dues Flors d’Honor; i 14 amb una Flor d’Honor. També hi ha 4 d’altres poblacions que s’han adherit al moviment de Viles Florides aquest 2021, per tant la seva valoració no es farà fins l’any vinent, al 2022.


Parlament Teresa Jordà, consellera d'Acció Climàtica,
Alimentació i Agenda Rural
L’acte d’aquest passat divendres el va encapçalar la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, qui va felicitar Viles Florides per sumar ja una dècada posant color a pobles i ciutats. A banda de les Flors d’Honor, des de ja fa uns quants anys Viles Florides concedeix altres premis per reconèixer accions concretes vinculades als valors fundacionals del moviment que encapçala Mercè Martínez, presidenta de la CHOC.


Parlament Mercè Martínez, presidenta de la CHOC
En aquest darrer sentit, ahir es va lliurar el Premi a la Millor Rotonda Florida a una girola de Canillo Sud (Andorra); i el municipi de Vilanant (Alt Empordà) ha rebut el Premi a la Participació Ciutadana. D’altra banda, el jurat també ha decidit concedir en aquesta edició quatre noves mencions a Reus, Sant Cugat del Vallès, Malgrat de Mar i Castelló d’Empúries.
Data de realització: 09/18/2021 | Data de la darrera actualització: 09/18/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300