Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Josep Ma Codina i Laura Sanzberro guanyen el VII Trail Selva Marítima de Blanes de 23 km


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/20/2021 11:36:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Josep Ma Codina i Laura Sanzberro guanyen el VII Trail Selva Marítima de Blanes de 23 km

270 atletes han fet la cursa organitzada pel Grup Fondistes Blanes, que l’ha recuperat aquest 2021 després de l’impàs de l’any passat per la COVID

Aquest passat diumenge ha tingut lloc la VIIa Trail Selva Marítima, organitzada pel Grup Fondistes Blanes amb el suport de l’Àrea d’Esports i la Policia Local de l’Ajuntament de Blanes, i la col·laboració dels consistoris de Tossa de Mar i Lloret. La prova s’ha pogut recuperar aquest 2021 després que l’any passat es va haver de suspendre a causa de la COVID.


Alguns dels voluntaris i voluntàries del Grup Fondistes Blanes
durant la VII Trail Selva Marítima disputada ahir
Enguany ha comptat amb 300 inscrits, dels quals van participar finalment un total de 270 atletes, de les quals un 20% eren dones. Provenien d’arreu del territori, i van haver de cobrir una distància de 23 Kilòmetres sortint de Tossa de Mar a les 9 del matí, i arribant a Blanes –el lloc de destí- dues hores més tard després de passar per Lloret. En aquesta ocasió, les fortes pluges dels darrers dies van fer que el trajecte fos encara més dur del què es habitual, per l’estat en què han quedat alguns dels trams.


Una vegada més, la VII Trail Selva Marítima ha continuat oferint als seus participants l’oportunitat de gaudir del seu principal encant. Es tracta de fer un recorregut arran de mar, gaudint dels paisatges de la Costa Brava que majoritàriament acompanyen els i les atletes en bona part del variat trajecte que han de fer. Travessen cales amb vistes paradisíaques, platges, penya-segats, roques i fins i tot dos jardins: el Botànic Marimutra i el Tropical Pinya de Rosa, tots dos a Blanes.


No és una cursa per a principiants, i per tant posa a prova constantment als i les corredores més experimentades. Per això, no és apta per a qui no estigui acostumat a aquest tipus de curses abruptes, ja que hi ha un desnivell de 900 metres d’alçada una diferència d’alçada que en alguns trams esdevé un veritable trenca-cames.

Josep Ma Codina i Laura Sanzberro, els més ràpids de la 7a Trail

En la categoria d’homes, la VIIa Trail Selva Marítima l’ha guanyat enguany Josep Ma Codina Tobías, de l’Associació Esportiva Matxacuca de Llagostera, que va invertir 2 hores, 10 minuts i 37 segons en cobrir els 23 kilòmetres de distància. A la segona plaça s’ha situat David Cazalla Lorite, del Cabras Trail Lloret, amb un temps de 2 hores, 11 minuts i 48 segons. Per la seva banda, Robert Alert Ballesteros, d’Esparraguera, va situar-se en la tercera plaça, fent la cursa en 2 hores, 12 minuts i 7 segons.


Laura Sanzberro i Josep Ma Codina, els més ràpids de la VII Trail Selva Marítima
En dones, la més ràpida ha estat enguany Laura Sanzberro Solana, de Barcelona, que va cobrir la distància Tossa-Blanes en 2 hores, 29 minuts i 33 segons. La segona posició l’ha guanyat Susanna Moreno Moratona, de la Joventut Atllètica de Montcada i Reixach, qui en la darrera edició del 2019 va ser la guanyadora, i que aquest 2021 ha fet el recorregut en 2 hores, 33 minuts i 14 segons. Finalment, el pòdium de dones el va completar la corredora Carolina Rius Hernández, del Duo Fitness Ripollet, que va fer un temps de 2 hores, 39 minuts i 2 segons.


Podi primeres classificades Dones amb el regidor d'Esports,
Pere Lopera, i el president del Grup Fondistes Blanes, Joan Muñoz
L’entrega de premis als tres primers corredors i corredores classificades la van encapçalar el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Pere Lopera, i el president del Grup Fondistes Blanes, Joan Muñoz. L’arribada dels participants es va situar, com és habitual, al Passeig de Mar, on els corredors i corredores van poder recuperar forces.


Podi primers classificats Homes amb el regidor d'Esports,
Pere Lopera, i el president del Grup Fondistes Blanes, Joan Muñoz
A la seva disposició hi havia un complert assortiment d’entrepans, begudes i altres complements com ara fruita i fruits secs. Al llarg del recorregut entre Tossa i Blanes hi havia situats diversos punts d’avituallaments líquids i sòlids. Un dels indrets més emblemàtics que travessen els corredors és el Jardí Botànic Marimurtra, ja que l’organització compta amb la complicitat de la Fundació Carl Faust, que autoritza que es pugui travessar aquest autèntic Museu Natural a l’aire lliure.

Un corredor compromès amb la lluita contra el càncer

En aquesta setena edició de la Trail Selva Marítima, com en totes les curses i proves esportives, sempre hi ha algun participant que la cobreix per algun motiu més especial, més enllà de superar un repte. Es tracta de complir una promesa o una dedicatòria cap alguna persona, un col·lectiu o una causa en concret.


Norbert Gaspar Estrella
Durant l’arribada dels corredors i corredores d’ahir algunes eren prou significatives, i d’entre elles una de les que va aixecar més emoció entre els espectadors va ser la de Norbert Gaspar Estrella, de Runner Piraos de Maçanet de la Selva, qui va esclatar a plorar d’emoció tot just creuar la línia de meta en sisena posició. El motiu es podia llegir al seu dorsal on duia escrits els noms dels seus amics Paco, Xavi i Jaume, a qui va dedicar el dur trajecte per la seva lluita contra el càncer.
Data de realització: 09/20/2021 | Data de la darrera actualització: 09/20/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300