Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de la Campanya de Donació de Sang del mes de setembre a Blanes, amb 223 participants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/23/2021 10:11:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DONACIO MEDULA OSSIAÈxit de la Campanya de Donació de Sang del mes de setembre a Blanes, amb 223 participants

S’ha superat la xifra de l’any passat, quan en la mateixa campanya ordinària del setembre van participar 171 persones al llarg de dos dies

La Campanya de Donació de Sang que s’ha fet aquest mes de setembre ha tornat a registrar xifres molt positives. Més concretament, sumant la participació que hi ha hagut durant els dos dies en què s’ha estat fent efectiva, hi ha hagut un total de 223 participants: 207 persones que van poder efectuar la donació, i 16 que s’hi van adreçar però finalment no van poder fer-ho, majoritàriament perquè tenien l’hemoglobina baixa.


Furgoneta Banc de Sang de Girona, donacions d'aquest mes de setembre
Igual que en les anteriors ocasions, la campanya ordinària de Donació de Sang s’ha tornat a allotjar a la planta baixa del Teatre de Blanes, més concretament a l’antic Bar del Teatre i a la Sala d’Assaig. Com és habitual, la campanya s’ha fet durant dos dies: al llarg de la tarda del dijous 16 de setembre, i durant tota la jornada de l’endemà divendres, dia 17.


De les 207 donacions, 200 va ser de sang i 23 de plasma, i d’aquest total 14 persones van participar com a donants per primera vegada. D’altra banda, cal apuntar també les 7 persones que han passat a formar part del REDMO, Registre de Donants de Medul·la Òssia. Poden ser donants de medul·la totes les persones sanes dels 18 als 60 anys d’edat, sempre i quan no pateixin cap malaltia susceptible de ser transmesa al receptor o que pugui posar en perill la vida del propi donant.

Resultats molt positius en relació a l’any passat

En relació al volum de donacions que es van fer en la mateixa campanya ordinària del mes de setembre de l’any passat, val a dir que la xifra assolida enguany ha tornat a suposar un nou èxit. Això és perquè al 2020 durant les dues jornades ordinàries de Donació de Sang van participar 171 persones, de les quals 149 van poder fer donacions i la resta, 22 persones, van ser oferiments que no es van poder acabar fent.


La campanya de donació de sang l’ha organitzat el Banc de Sang i Teixits de Girona, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, l’Ajuntament de Blanes i la Germandat de Donadors de Blanes, havent fet un balanç molt positiu d’aquest nou rècord de donacions. Des de l’organització s’ha recordat que Blanes és una de les localitats d’arreu de comarques gironines on s’obtenen cada any més bons resultats.Data de realització: 09/23/2021 | Data de la darrera actualització: 09/23/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300