Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament fa un reconeixement públic als Mossos d’Esquadra de Blanes pels 25 anys + 1 de la comissaria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/02/2021 10:51:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament fa un reconeixement públic als Mossos d’Esquadra de Blanes pels 25 anys + 1 de la comissaria

L’alcalde, Àngel Canosa, ha lliurat al cap de l’ABP Selva Litoral amb seu a Blanes, David Castro, una reproducció de l’escut oficial, acompanyat del cap de la Policia Local, Joan Garcia

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar la tarda d’aquest passat dimecres un acte oficial senzill però carregat de contingut. Es tractava de fer un reconeixement públic als Mossos d’Esquadra de Blanes amb motiu dels 25 anys + 1 que ha complert la comissaria que allotja l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de la Selva Litoral, amb seu en aquest municipi.


Joan Garcia i David Castro, caps de la Policia Local i ABP Selva Litoral,
respectivament, durant l'homenatge d'ahir
Com moltes efemèrides i celebracions d’aniversari que ha estroncat la COVID, s’ha hagut de celebrar amb un any de retard, però no es volia deixar l’ocasió de recordar una fita tant destacada. L’any passat es va complir el primer quart de segle de vida d’ençà que la comissaria dels MMEE es va inaugurar. Més concretament, va ser l’1 de novembre de 1995.


La posada en marxa de la comissaria es va viure a Blanes enmig de l’expectació que provocava el desplegament del nou cos policial, inèdit llavors al territori gironí després que la dictadura franquista el va abolir l’any 1939 per haver estat fidel al govern de la Generalitat durant la segona república. Aviat es van integrar a la vida quotidiana del municipi, i al llarg dels anys han viscut de ben a prop diversos esdeveniments lligats a la història del municipi.

Lliurament d’una reproducció en pedra de l’escut oficial de Blanes

L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui és també el responsable polític de Seguretat i Emergències a l’Ajuntament de Blanes; el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia; i el cap de l’ABP de la Selva Litoral, David Castro. Els van acompanyar el sots-cap de l’ABP, Josep Antoni Marco; el sergent en cap de Seguretat Ciutadana, Santiago Serra; el sergent de la Policia Local de Blanes, Àlex Meléndez.; així com regidors i regidores del consistori blanenc.


El cap de la Policia Local de Blanes es va encarregar de donar la benvinguda a tothom, destacant la mútua col·laboració que sempre hi ha hagut entre les dues policies. Tot seguit, l’alcalde va lliurar al cap de l’ABP de la Selva Litoral, David Castro, una de les màximes distincions que atorga l’Ajuntament de Blanes: una reproducció en pedra de l’escut oficial del municipi.


L’inspector en cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Blanes agrair el reconeixement, explicant que estava especialment emocionat perquè precisament ell va ser un dels policies que va viure la posada en marxa de la comissaria. Després de passar per altres destinacions, la darrera de les quals el va dur a Sant Feliu de Guíxols, David Castro va passar a ser el cap de l’ABP de Blanes a principis del 2015. El cap de la comissaria de Blanes va recordar ahir els difícils inicis del 1995, destacant també la col·laboració i bona relació que hi ha entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

Data de realització: 12/02/2021 | Data de la darrera actualització: 12/02/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300