Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ja llueix la il·luminació nadalenca, que enguany ha doblat els carrers on s’ha instal·lat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/04/2021 08:04:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ja llueix la il·luminació nadalenca, que enguany ha doblat els carrers on s’ha instal·lat

Coincidint amb la inauguració del Pessebre Monumental, aquest passat divendres es va encendre la brillant decoració, que també inclou el popular ‘Arbre Lumínic’

Des d’aquest passat divendres Blanes viu amb més intensitat i emoció els dies previs a l’arribada de les Festes de Nadal, amb la inauguració del Pessebre Monumental, però també amb l’encesa dels llums decoratius que llueixen als carrers. Aquest Nadal el Departament de Promoció de la Ciutat ha redoblat esforços perquè aquests populars elements que agraden a petits i grans es puguin viure amb més intensitat encara.


Arbre Lumínic de la Plaça d'Espanya
Per això, s’ha ampliat el nombre de carrers on s’ha estat instal·lant durant els darrers dies la il·luminació nadalenca, i també s’han introduït diverses millores i innovacions. Al mateix temps, s’han substituït algun dels tradicionals elements prou coneguts al municipi tant per vilatans com per visitants.

Més de 60.000 € per a la il·luminació nadalenca, el doble que al 2020

A banda dels carrers i avingudes on acostumaven a penjar-se els darrers anys, se n’han afegit un bon nombre, repartits arreu del municipi. Per poder donar abast a aquesta ampliació, s’ha assignat una partida global de 60.000 €, el doble que l’any passat, quan se’n van destinar 29.000 €. Gran part dels diners que s’han assignat enguany, 46.800 €, han estat per llogar l’increment d’elements de lluminària nadalenca per ornar els carrers.


Els 14.000 € restants s’han destinat a comprar i reposar els cartells lluminosos que, en aquest cas, sí que són propietat de l’Ajuntament de Blanes. Es tracta dels característics rètols que desitgen ‘Bones Festes’, que calia renovar i posar al dia al haver-se quedat obsolets. Se n’encarreguen els Serveis Municipals, les Brigades, que els pengen en diferents indrets d’arreu del municipi, principalment a les entrades dels veïnats.


N’hi ha un total de 14, i val a dir que la nova il·luminació funciona amb llums LED, que garanteixen una eficiència i estalvi energètic superior al què és habitual. D’altra banda, les Brigades dels Serveis Municipals també s’han encarregat d’instal·lar uns altres elements que són novetat d’aquest 2021: unes cortines de llums noves adquirides aquest 2021 instal·lades a la Rambla de l’Avinguda Catalunya.


Ara aquest emblemàtic racó de La Plantera, una rambla central flanquejada per arbres, està dotat d’un màgic ambient que vol encomanar la joia de les festes nadalenques. Precisament una altra zona de La Plantera que també s’ha reforçat de cara a aquests nadals que s’apropen és a la part final de l’Avinguda Catalunya, on mai no s’havia instal·lat cap il·luminació. Es tracta del tram que connecta amb la Carretera de Malgrat.

També ha estat una novetat la nova il·luminació que llueix la façana principal de l’Ajuntament de Blanes. El nou sistema instal·lat pels Serveis Municipals als focus que habitualment llueixen a la façana permet poder canviar el color que la il·lumina, i en aquest cas s’ha optat perquè vagin modificant-se contínuament en un suau i pausat passi per una passarel·la visual de l’arc de Sant Martí.Per últim, cal recordar que aquest any tampoc ha faltat a la seva cita nadalenca el popular ‘Arbre Lumínic’ de Nadal que des de fa unes quantes festes ja s’ha fet habitual a Blanes. Aquesta vegada l’arbre ha retornat a l’espai on s’ha estat més vegades, a la Plaça d’Espanya, després que els dos anys anteriors havia estat emplaçat excepcionalment davant l’edifici consistorial, al Passeig de Dintre.
Data de realització: 12/04/2021 | Data de la darrera actualització: 12/04/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300