Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recuperarà aquest Nadal la tradicional Fira de Sant Tomàs del segle XVI el 21 de desembre


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/13/2021 11:40:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGE_AGENDABlanes recuperarà aquest Nadal la tradicional Fira de Sant Tomàs del segle XVI el 21 de desembre

Hi haurà una 50ena de parades d’artesans i entitats instal·lades al nucli històric. I com a novetat Tallers de Tions, Figures de Guix i Estrelles de Fusta al Passeig de Dintre a la tarda

Durant aquests dies en què les mesures de contenció COVID estan permetent recuperar un bon grapat d’esdeveniments nadalencs, l’Ajuntament de Blanes està revivint –tot i que continua mantenint-se alerta- diverses celebracions que s’han tornat a incorporar al calendari. Una d’elles és la Fira de Sant Tomàs, que enguany es podrà tornar a fer després de l’impàs de l’any passat, en què no es va celebrar.


Imatges d'Arxiu: Fira de Sant Tomàs
La Fira de Sant Tomàs, amb més de 500 anys d’història, és un mercat amb parades a l’aire lliure que s’instal·la surant tota una jornada, sigui laborable o festiva, al nucli històric de Blanes. Se celebra coincidint amb el 21 de desembre, el dia que marca l’inici de l’estació hivernal i, com és habitual, funcionarà des de les 9 del matí fins les 9 del vespre.


Des de primera hora del matí el regalim de gent voltant les parades és constant, però s’incrementa especialment a la tarda-vespre. Hi haurà una cinquantena de parades de productes d’artesania i d’entitats blanenques, que ocuparan prop de mig quilòmetre de metres lineals al llarg del Carrer Ample, Carrer Raval Sud, Carrer Muralla i Passeig de Dintre. La majoria oferiran articles d’artesania, productes d’alimentació, decoració, roba, complements, joguines i regals, però també algunes regentades per entitats, escolars i associacions blanenques

Un Taller Infantil amb manualitats nadalenques com a novetat

Aquest 2021 la Fira de Sant Tomàs inclourà una destacada novetat. Es tracta de Tallers Infantils de manualitats que es faran a la tarda, a partir de les 5 i fins les 8 del vespre. Estarà emplaçat al Passeig de Dintre, i s’hi oferiran manualitats perquè les diguin a terme els nens i nenes sota monitoratge.


La canalla podrà confeccionar dos tipus de manualitats: tions i decoracions per penjar a l’arbre de Nadal: figures de guix i estrelles de fusta. Els tallers seran gratuïts, i caldrà que els nens i nenes estiguin acompanyats pels seus pares, mares o tutors.

Mesures de circulació al centre de Blanes

Amb motiu de la Fira de Sant Tomàs durant tot el dimarts el centre de Blanes esdevindrà en una gran illa de vianants on blanencs i visitants podran firar-se amb els mil-i-un productes que hi haurà exposats a les parades. Perquè el públic pugui passejar-se amb tota seguretat, la Policia Local de Blanes ha implementat tota una sèrie de mesures, barrant l’accés de vehicles en uns casos, i restringint-lo en d’altres.


El més destacat és que no es podrà circular pel Carrer Ample a partir de les 6 del matí i fins que finalitzi l’activitat del mercat i hagin desmuntat les parades, cap a les 11 de la nit. Tampoc es podrà circular pel vial adjacent, el Carrer Roig i Jalpí. Pel que fa al transport públic d’autobusos, al no poder accedir pel Carrer Ample ni la Plaça d’Espanya, la circulació dels busos arribarà fins la Plaça Catalunya i retornaran pel mateix lloc.


D’altra banda, per accedir al Carrer Raval Nord s’haurà d’anar pel Carrer Salut i Travessera de Raval, i els veïns dels carrers Raval Sud, Nou i Valls hauran de retirar els vehicles dels pàrquings abans de les 6 del matí per facilitar el muntatge de les parades. Més informació: Policia Local de Blanes, Telèfons 092 o 972 358 666.



Data de realització: 12/13/2021 | Data de la darrera actualització: 12/13/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300