Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nou èxit de participació en la Campanya de Donació de Sang d’aquest desembre a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/18/2021 08:19:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nou èxit de participació en la Campanya de Donació de Sang d’aquest desembre a Blanes

Un total de 241 persones, 22 més que al 2020, han participat en les dues jornades allotjades al Teatre de Blanes

La ciutat de Blanes ha tornat a superar el seu propi rècord en la Campanya de Donació de Sang que ha tingut lloc aquest desembre, acollida de nou a la planta baixa del Teatre de Blanes. Un total de 241 persones, 22 més que en la mateixa campanya de l’any passat per aquestes dates, han participat en l’experiència que es va fer durant la tarda del dijous dia 9, i al llarg de tota la jornada de l’endemà divendres, 10 de desembre.


D’aquest total de 241 persones, 194 van donar sang: 79 el primer dia i 115 en la segona jornada. D’altres 40 homes i dones es van acostar per participar però, per diferents motius mèdics, després de passar la revisió mèdica que es fa a tothom, no va ser possible que el seu oferiment acabés en una extracció. Dijous es van registrar 14 oferiments, i l’endemà divendres 25.


D’altra banda, com passa en cada nova edició de la campanya, d’aquest total de participants n’hi va haver que van ser donants per primera vegada. En aquest darrer sentit, sumant les dues jornades, van ser un total de 8 persones: dijous 3 i divendres 5. Per últim, cal destacar les donacions de medul·la òssia i de plasma.

Nou rècord de participants en la Campanya de Donació de Desembre

Es tracta d’una de les dades que es considera més interessant: les donacions de medul·la òssia, que en aquesta ocasió han estat en menor quantia en comparació amb d’altres campanyes, ja que se’n van registrar dues, i hi ha hagut ocasions en què n’hi ha hagut moltes més. Aquestes donacions passem a formar part del REDMO, Registre de Donants de Medul·la Òssia.


Nombre PersonesTotal Dijous i Divendres
Donacions Sang
194
Oferiments Donació Sang
39
Nous Donants8
Donants Plasma
5
Oferiments Donació Plasma
1
Donants de Medul·la Òssia
2
Total Participants
241

En termes generals, poden ser donants de medul·la òssia totes les persones sanes dels 18 als 60 anys d’edat, sempre i quan no pateixin cap malaltia susceptible de ser transmesa al receptor, i que tampoc pateixi cap malaltia que pugui posar en perill la vida del propi donant. Per la seva banda, van haver 5 persones que van fer donacions de plasma i una altra persona es va oferir per fer-ho però va haver de ser rebutjada.


Blanes acostuma a ser el municipi on millors resultats s’obtenen cada vegada que es fan recaptes de sang. Una vegada més, les dues jornades d’aquest mes de desembre, la darrera donació d’aquest 2021, ha superat les expectatives. La campanya de donació de sang l’ha organitzat el Banc de Sang i Teixits de Girona, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat.


També ha col·laborat l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida, Cultura i Festes, Serveis Municipals i Alcaldia de Ajuntament de Blanes; així com la Germandat de Donadors de Blanes, havent fet un balanç molt positiu d’aquest nou rècord de donacions.
Data de realització: 12/18/2021 | Data de la darrera actualització: 12/18/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300