Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els i les Patges Reials ja estan visitant diversos barris de Blanes abans de la Cavalcada de Reis de dimecres


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/04/2022 08:50:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXEls i les Patges Reials ja estan visitant diversos barris de Blanes abans de la Cavalcada de Reis de dimecres

Els dos darrers dies han fet estada al veïnat de Can Borell, i avui dimarts ho faran a Quatre Vents i a la Carretera de Lloret-La Pedrera

Com solia ser habitual abans de la pandèmia, abans que demà dimecres -vigília del sis de gener- arribin a Blanes ses majestats, la vila on comença la Costa Brava ja ha començat a rebre la primera avançada. Són els i les Patges Reials de Melcior, Gaspar i Baltasar, uns enviats i enviades molt especials que són igual de fantàstics que els màgics monarques per qui treballen.


Els i les Patges Reials han iniciat la seva ronda de visites en aquest municipi al veïnat de Can Borell, on han fet estada durant dos dies consecutius: diumenge i dilluns. La zona habilitada perquè la canalla els lliurés les seves cartes i, a canvi, poguessin agafar de pròpia mà una llaminadura, s’ha situat aquests dos dies al Carrer Gavarres, davant l’Escola Pinya de Rosa.


Tant la tarda de diumenge com la d’ahir dilluns van ser força les famílies que s’hi van acostar amb els nens i nenes i van aprofitar l’ocasió per immortalitzar-la amb fotografies. Totes dues jornades les estades de les dues Patges Reials ha tingut lloc amb el mateix horari: des de les 6 de la tarda fins les 8 del vespre, amb un volum de visitants constant.

Avui Patges Reials a Quatre Vents i la Carretera de Lloret-La Pedrera

Després d’aquesta primera estada al barri de Can Borell, els i les emissàries reials tenen previst acabar el seu recorregut visitant en dos altres veïnats: Quatre Vents i la Carretera de Lloret-La Pedrera. La recepció a Quatre Vents estarà situada a la Plaça Molina, on el passat estiu ja s’hi va allotjar una de les sessions del cicle Cinema als Barris. L’horari serà des de les 5 de la tarda fins les 7 del vespre.


Per la seva banda, el veïnat de La Carretera de Lloret-La Pedrera té previst habilitar la zona de recepció reial davant del local social, a l’Avinguda Joan Carles I, davant la prefectura de la Policia Local de Blanes i Protecció Civil. En aquest cas l’horari en què està previst que tingui lloc la visita dels màgics personatges serà des de les 5 de la tarda fins les 8 del vespre.

L’activitat està organitzada per diverses Associacions de Veïns de la vila coordinades per l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes, l’ajuda de les àrees de Serveis Municipals, Cultura i Festes i Policia Local. Tot plegat, naturalment, amb la col·laboració conjunta dels i les emissàries reials.

Inicialment estava previst que els i les Patges Reials fessin estada en un total de 7 barris de Blanes. Finalment, però, quatre de les associacions de veïns van comunicar durant els darrers dies a l’Ajuntament de Blanes la seva decisió de suspendre l’activitat, a causa de l’actual context de la pandèmia.


En alguns casos perquè els contagis i confinaments ho feien impossible de realitzar, i en d’altres perquè l’entitat veïnal ha decidit fer-ho de mutu propi per precaució davant l’actual context de pandèmia que encara s’està patint, i l’augment dels contagis que està provocant la sisena onada. Les quatre associacions de veïns que han ajornat la visita del Patge Reial per a l’any vinent són La Plantera, Montferrant, Valldolig i Mas Enlaire, que ja han comunicat el seu desig que al 2023 sigui possible reprendre tant màgica tradició, especialment apreciada per la canalla.Data de realització: 01/04/2022 | Data de la darrera actualització: 01/04/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300