Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes torna a demanar la Pau per Ucraïna en una nova concentració organitzada per la comunitat evangèlica


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/02/2022 07:48:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BANDERA_PAUBlanes torna a demanar la Pau per Ucraïna en una nova concentració organitzada per la comunitat evangèlica

Durant la trobada representants de les Esglésies Evangèliques de Blanes van llegir una declaració i una dona ucraïnesa va fer una oració tancant-se l’acte amb unes paraules de l’alcalde

La ciutat de Blanes va tornar a aplegar-se el vespre d’aquest passat divendres per demanar de manera decidida i rotunda la Pau per Ucraïna, en una nova concentració que va tenir lloc al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. En aquesta ocasió, després que la primera trobada amb aquest mateix objectiu la va organitzar l’Ajuntament, la d’ahir estava impulsada per la comunitat evangèlica de la ciutat.


El pastor del Centre Cristià FEAM de Blanes, Jonathan Martín-Arroyo, es va encarregar de fer de mestre de cerimònies, avançant a tothom al principi de l’acte com transcorreria la concentració. Abans de començar amb les paraules, va demanar a tothom que mantingués tres minuts de silenci per demanar la Pau a Ucraïna, l’objectiu de la trobada convocada ahir.

Lectura Manifest demanant la Pau per Ucraïna

Després es va llegir una declaració a càrrec de David López, diaca de l’Església Evangèlica Bautista, i Enrique Pubill, pastor de l’Església Evangèlica de Filadèlfia, amb un escrit que recordava paraules clau com amor, perdó, família, fe, esperança i –sobretot- pau. També s’afirmava que la guerra a Ucraïna no és una causa aliena pel nostre poble, igual que tampoc ho són el patiment, la gana, l’explotació sexual, el maltractament, l’abús de poder o l’esclavatge que es pateix en d’altres països i continents d’arreu del món.


Després de recordar conceptes claus com la honra i la humilitat, es va fer esment a una cèlebre frase: “Algú va dir una vegada que una sola persona no poc canviar el món sencer, però sí que ho pot fer al seu entorn”. Afegint a aquesta reflexió: “Si cada persona en aquest món assumís la responsabilitat d’afectar positivament al seu entorn, junts podríem canviar el món”. Per reblar aquesta reflexió, es va voler donar un fil d’esperança.


I és que finalment la declaració es va tancar en aquest sentit: “Avui, el poble de Blanes i la Comunitat Evangèlica d’aquesta ciutat s’uneixen de manera presencial amb un objectiu comú: Dir-li a tothom qui està patint, a aquells que no poden parlar, a aquells a qui se’ls ha privat de les seves llibertats, que encara hi ha esperança”. En acabada la declaració, l’acte va continuar amb una oració que va llegir en la seva llengua una dona ucraïnesa del Centre Cristià FEAM de Blanes, Elena Ukulova.


Per últim, Jonathan Martín Arroyo va demanar a l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa que adrecés unes paraules a tothom qui es va congregar ahir per participar en la concentració. A banda de bona part de representants de la comunitat ucraïnesa i de l’església evangèlica de Blanes, l’acte d’ahir també va comptar amb la participació de la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita, així com d’altres regidors i regidores del consistori.

Continua la recollida d’ajuda humanitària per Ucraïna

Abans de donar l’acte per acabat, el pastor de l’Església Evangèlica de Blanes va recordar que s’ha ampliat el termini per continuar recollint ajuda humanitària que està previst fer arribar la setmana vinent amb un camió, directament a Ucraïna. La recollida es continuarà fent de dilluns a dimecres de la setmana vinent a l’Auditori del Centre Cristià FEAM situat a l’Avinguda de l’Estació 70-72.


L’horari per fer-ho és de 9 a 13 h i de 16 a 19 h, del dilluns dia 4 fins al dimecres dia 6 d’abril. El tipus de productes que es recullen són, essencialment, aliments de llarga durada, material higiènic i sanitari, així com mantes i sacs de dormir. Més concretament són:
  - Menjar amb caducitat de llarga durada
  - Llet i Llet en pols
  - Oli de gira-sol i/o oli de canola per cuinar
  - Bolquers per a nadons i nens/nenes
  - Matalassos i Sacs de Dormir
  - Roba de llit i mantes
  - Kits higiènics
  - Medicines
  - Material Sanitari

LLOC DE RECOLLIDA
DIES i HORES

Auditori Centre Cristià FEAM

Nau 17 de l’Avinguda de l’Estació nº 70-72

Polígon Industrial


Dilluns 4, Dimarts 5 i Dimecres 6 d’Abril

de 9 a 13 i de 16 a 19 h
Data de realització: 04/02/2022 | Data de la darrera actualització: 04/02/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300