Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes edita 4.000 fulletons amb les activitats de Setmana Santa en quatre idiomes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/07/2022 01:25:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SetmanaSanta_CreuL’Ajuntament de Blanes edita 4.000 fulletons amb les activitats de Setmana Santa en quatre idiomes

Feia dos anys que no es publicava per la pandèmia, i està previst que es comenci a repartir aquesta setmana

A Blanes el cicle de la Setmana Santa o, si ho prefereixen, de les Vacances de Primavera, propicia la celebració d’un bon grapat d’activitats relacionades majoritàriament amb el cicle religiós catòlic, però també amb l’oci, l’esport, la cultura i el lleure. Aquest 2022, quan les mesures de prevenció per la COVID-19 ja permetran que es puguin tornar a fer totes les activitats que s’acostumaven a fer, també s’ha pogut recuperar una publicació que és de gran utilitat per no perdre-se’n cap ni una.


Oficina de Turisme de Blanes: repartiment del fulletó amb les activitats
Es tracta de l’edició del fulletó de la ‘Setmana Santa a Blanes’, que s’ha encarregat de compilar l’Àrea de Promoció de la Ciutat amb la col·laboració de tots els departaments on es coordinen i/o organitzen activitats aquests dies. La identificació del díptic de Setmana Santa no podia ser més explícita: un cistell amb els típics i populars Ous de Pasqua.

Un total de 4.000 fulletons en català, castellà, anglès i francès

Enguany se n’han editat 4.000 exemplars, que es començaran a distribuir a partir d’avui dimecres arreu del municipi. Seguint el costum del què es feia abans de la COVID, els fulletons es poden consultar en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Això és perquè, a banda dels blanencs i blanenques, la vila on comença la Costa Brava està especialment concorreguda amb visitants tant d’arreu de Catalunya com vinguts de més lluny.


En aquest darrer sentit el públic francès és un dels què més acostuma a venir a Blanes de manera habitual, però especialment coincidint amb els caps de setmana, les festes i celebracions. Al fulletó tothom hi pot trobar recollides les mil-i-una activitats que estan tenint lloc al municipi durant aquests dies relacionades o no directament amb el període vocacional però que, sense cap mena de dubte, són un entreteniment i/o una excusa per passar l’estona.

Com és habitual, les celebracions relacionades amb la litúrgia de la Setmana Santa ocupen la major part del fulletó, així com també els actes populars però relacionats amb aquest període. Així, hi ha des de les dues processons religioses de divendres i dissabte fins a les dues activitats protagonitzades per l’Associació dels Manaies de Blanes: el canvi de capità de dijous 14 d’abril a la tarda-vespre i la desfilada dels Manaies Iuniores de l’endemà divendres.


Les activitats esportives, lúdiques i de lleure també tenen el seu protagonisme al fulletó, on es recullen els principals esdeveniments. També s’hi poden consultar les exposicions i altres propostes culturals, d’oci i turístiques que farceixen l’agenda d’activitats a Blanes, que es fa considerablement més gruixuda tot just tombar el proper cap de setmana, quan se celebra la tradicional benedicció de Rams.


També hi ha un complet compendi d’un altre tipus de tradicions més dolces –mai millor dit-, ja que es fa un repàs dels productes gastronòmics més típics d’aquest cicle. Començant pel Tortell de Rams que se sol menjar de postres el dia de la Benedicció de Rams –és a dir, diumenge vinent, 10 d’abril- i continuant pels bunyols de quaresma, les mones i els ous de pasqua. Perquè sigui més fàcil anar a cercar aquests postres, autèntiques exquisideses culinàries a fleques i pastisseries, el fulletó inclou un llistat amb aquests establiments que hi ha arreu de Blanes.Data de realització: 04/07/2022 | Data de la darrera actualització: 04/07/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300