Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes presenta el Logotip Oficial del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici 2022, dissenyat per l’artista blanenc internacional Quim Serrano Bou


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/13/2022 12:25:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes presenta el Logotip Oficial del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici 2022, dissenyat per l’artista blanenc internacional Quim Serrano Bou

Ha significat el tret de sortida de l’esperada celebració, ajornada dos anys per la COVID. El festival es farà del 22 al 26 de juliol

No hi ha cap mena de dubte que a Blanes, si es parla d’algun esdeveniment ajornat per la COVID que hi ha més ganes que finalment es pugui celebrar, aquest no és altre que el 50è aniversari del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. S’havia d’haver commemorat al llarg del 2020, fa dos anys, però la pandèmia va obligar primer a ajornar-ho pel 2021 i més tard, consecutivament, per aquest 2022.


Acte Presentació Logotip 50è Concurs Internacional de Focs d'Artifici 2022
Després de dos anys de necessaris endarreriments per l’emergència sanitària, avui al matí ha tingut lloc el tret de sortida de l’esperada commemoració amb la presentació del logotip que identificarà l’esperada efemèride. L’acte ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament, encapçalada per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz; i l’autor del logotip, l’artista blanenc internacional Quim Serrano Bou.

També han assistit a la presentació regidors i regidores del consistori; el diputat delegat de la Diputació de Girona, Josep Ma Bagot; membres de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs; així com representants de la vida social i econòmica de la vila. Tanmateix, s’ha comptat amb la participació de Josep Recio, qui ha col·laborat amb Quim Serrano Bou en el disseny gràfic del logotip.

Tret de Sortida de la Commemoració del 50è aniversari

La presentació s’ha encetat amb la intervenció del regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, qui ha explicat que l’acte d’avui ha significat el tret de sortida dels actes commemoratius del 50è aniversari del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. També ha desvetllat perquè s’ha triat precisament la data d’aquest dimecres 13 d’abril per fer la presentació: “Hem escollit fer avui la presentació perquè estem a 100 dies de la primera nit de focs d’aquest 2022, que serà el divendres 22 de juliol. Tal com ja vàrem avançar, tindrem cinc nits d’espectacles pirotècnics del 22 al 26 de juliol, que és el dia de Santa Anna, la nostra patrona”.


Quim Serrano, Albert Sanz i Àngel Canosa descobreixen el Logotip
Oficial del 50è Concurs Internacional de Focs d'Artifici 2022
L’alcalde, Àngel Canosa, ha remarcat les ganes que té tothom –tant blanencs com visitants- de poder celebrar un esdeveniment tan esperat com és el 50è aniversari, així com l’oportunitat de poder gaudir dels espectacles pirotècnics, que tornaran a decorar de brillants esclats de llum i color el cel nocturn. Les seves paraules han estat el preàmbul pel moment àlgid de l’Acte de Presentació, que ha consistit en desvetllar quin serà el logotip que identificarà el cicle commemoratiu.

Disseny de l’artista blanenc internacional Quim Serrano Bou

Abans, però, l’alcalde ha explicat perquè s’havia escollit Quim Serrano Bou per fer-li un encàrrec tan especial: “És ben cert que el nostre municipi compta amb molts artistes capaços de fer el disseny. Però realment, veient la trajectòria de Quim Serrano, un artista blanenc molt estimat i compromès amb les activitats del nostre municipi, vam entendre que era el més adient. Perquè la seva obra té el mateix impacte visual que podem trobar als espectacles pirotècnics”.


Àngel Canosa, acompanyat de Quim Serrano i Albert Sanz, s’han encarregat de desvetllar per a tots i totes les persones presents a la Sala de Plens el secret més ben guardat d’aquests dos darrers anys. El logotip mostra la característica silueta de la Roca de Sa Palomera, des d’on es llencen els artefactes pirotècnics, envoltada de l’esclat d’efectes lluminosos i coloristes mostrats amb la característica visualitat que té l’artista.


L’encàrrec de dissenyar el logotip per identificar el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava se li va fer a Quim Serrano al 2019, formant part de l’intens treball durant aquells mesos per preparar tan assenyalada commemoració. Inicialment estava previst fer la presentació el 21 de març del 2020, però la pandèmia va estroncar els plans previstos. A l’hora de plasmar la seva obra i reconvertir la seva grafia, Quim Serrano ha comptat amb el suport del dissenyador gràfic Josep Recio, qui també ha participat en l’acte d’avui dimecres.

Un artista compromès amb obres exposades arreu del món

Nascut a Blanes, Quim Serrano Bou compta amb una trajectòria professional de més de 40 anys com a pintor i artista plàstic i visual. Durant la dècada dels anys 80 va residir a Nova York i va viatjar contínuament pel continent asiàtic. Una experiència que ha enriquit la seva versatilitat artística i el seu innovador instint creatiu.

A banda de pintures, la seva obra artística també inclou instal·lacions d’art, presentacions artístiques d’art social i urbà amb el grup Public Projects, pintures amb oxidació de metalls, collages, escultures i obres de contingut social amb plàstics reciclats i polímeres. Els darrers anys, Quim Serrano Bou ha retornat a les seves arrels artístiques, la pintura, realitzant noves col·leccions on ha desenvolupat una iconografia personal que el caracteritza com a creador.


Ha desenvolupat una tècnica de petits punts sobre teles de gran mida amb efecte fluorescent que va mostrar a Itàlia l’any 2010, i també va participat amb la seva obra en la inauguració del gratacels O-14 de Dubái al 2011, però també continua fent aportacions en ‘l’art de les petites coses’ amb la seva col·lecció ‘Serrano Bou Home’. L’empremta de l’artista blanenc s’ha pogut gaudir amb la seva visió artística de les roques de Cadaqués al 2012, al Temps de Flors de Girona al 2013, i al Festival Internacional de Música OFF SONAR de Barcelona al 2014.

A banda del llarg llistat d’exposicions i esdeveniments artístics de Quim Serrano Bou a Dubai, Miami, Nova York, Mèxic, Mònaco o Itàlia entre d’altres països, una de les seves obres directament relacionada amb el festival pirotècnic data de l’any 2000. Quim Serrano i Antonio Selvaggi van crear l’any 2007 el ‘Monument als Focs de Blanes’, encarregat per l’Ajuntament de Blanes amb motiu del 30è aniversari que complia llavors el certamen. Representa una explosió de focs amb 365 puntes estrellades, tantes com dies té l’any. Els quatre braços que envolten el centre representen els punts cardinals oberts a l’acollida de totes les persones que s’apropen a Blanes durant el concurs de focs.
Data de realització: 04/13/2022 | Data de la darrera actualització: 04/13/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300