Noticia publicada a la web el 06/17/2022 07:49:29 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !
Una Cantada d’Havaneres tanca el 4rt Memorial Albert Ros-Setmana del Mar a la Biblioteca Comarcal de Blanes
Ha estat la primera actuació en públic del nou grup ‘Taller d’Havaneres’, format en bona part per membres de ‘Cabotatge’, amb qui Albert Ros mantenia una estreta relació
El passat cap de setmana la Biblioteca Comarcal va finalitzar la intensa singladura que ha significat els darrers dies els actes organitzats amb motiu de la ‘Setmana del Mar 2022’ que, des de fa quatre anys, també contribueixen a ser el ‘Memorial Albert Ros’. En aquesta quarta edició l’emotivitat de l’acte també va raure en el fet que s’havia pogut recuperar la normalitat al 100%, després que al 2021 encara estaven vigents mesures de seguretat COVID.
Biblioteca Comarcal, Cloenda Setmana del Mar - Memorial Albert Ros
Cantada d'Havaneres Enguany ha estat la desena edició de la ‘Setmana del Mar’, que va néixer de la mà de l’amic, pescador, lector i col·laborador de la Biblioteca Comarcal de Blanes, Albert Ros, qui els va acompanyar durant els darrers anys de la seva vida. Va ser a través de la seva implicació que l’any 2012 es va encetar la tradició d’organitzar la Setmana del Mar, que ja va incloure llavors la que ja ha esdevingut més que tradicional Cantada d’Havaneres que la tanca.
IV Memorial Albert Ros – Concert amb ‘Taller d’Havaneres de Blanes’
De tots els actes que configuren la Setmana del Mar, la Cantada d’Havaneres que tanca cada any el cicle és el què més referencia directament a la memòria d’Albert Ros, un genuí i autèntic llop de mar. No tan sols perquè n’era un gran entès en la matèria i aficionat a la música de taverna i marinera, també perquè mantenia una estreta relació amb els membres que durant aquests anys han fet l’actuació musical.
Els darrers anys ha estat el grup ‘Cabotatge’, i aquest 2022 s’ha estrenat amb aquest concert el ‘Taller d’Havaneres i Cançó Popular de Blanes’, format amb bona part dels membres de ‘Cabotatge’. Abans de començar el concert de divendres passat el director dels dos grups musicals, Ramon Soto, es va adreçar al públic assistent per llegir les paraules que havia escrit per donar la benvinguda la directora de la Biblioteca Comarcal, Gemma Ciuró, qui no va poder assistir per motius de salut.
A l'esquerra de la imatge, Lola Massachs, vídua d'Albert Ros També va saludar en especial a Lola Massachs, vídua d’Albert Ros, qui en aquesta ocasió va poder assistir a l’acte després que l’any passat no ho va poder fer per compromisos familiars. Després de la breu introducció de Ramon Soto va començar la cantada, que es va encetar precisament amb una de les cançons que més fa recordar la figura de l’enyorat Albert Ros: ‘Llop de Mar’.
Entre els assistents a la Cantada d’Havaneres s’hi van comptar amics i amigues amb qui havia compartit la seva afició per les havaneres i el món de la mar, així com el regidor de Cultura, Albert Sanz. Tots plegats van gaudir d’una vetllada que, a banda d’honrar la memòria d’Albert Ros, també va servir per fer un repàs a les havaneres més conegudes, d’aquelles que tothom coneix i són més populars, corejades pel públic assistent, que no es va fer de pregar quan se’ls va demanar que acompanyessin als intèrprets del grup.
Així, el Pati de la Magnòlia –l’emblemàtic indret de la Biblioteca Comarcal que sempre allotja el concert de sons mariners- va vibrar amb cançons com ara ‘Vell Pescador’, ‘Mariner de Terra Endins’ o ‘La caña dulce’. Això sense oblidar les dues havaneres que són d’obligada interpretació en totes les actuacions populars: ‘El meu avi’ i ‘La Vella Lola’, que es complementa amb coreografia inclosa.