Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viu per anticipat el ‘Dia Mundial de la Música’ d’avui dimarts amb el Concert de Fi de Curs de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/21/2022 09:34:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MUSICABlanes viu per anticipat el ‘Dia Mundial de la Música’ d’avui dimarts amb el Concert de Fi de Curs de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria

El Teatre de Blanes es va omplir la tarda de dissabte de talent musical a través de les actuacions dirigides per Jordi Feliu i Jordi Sacristan

El passat cap de setmana Blanes va viure de manera anticipada el Dia Internacional de la Música que s’escau avui dimarts, 21 de juny, a través d’un esdeveniment que no havia pogut tenir lloc els dos anys anteriors. Un acte que aplega els i les alumnes de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria, en un concert que dissabte passat va omplir de jove i incipient talent el recinte del Teatre de Blanes, on s’hi va allotjar.


Van ser dues hores de vertiginosa activitat dalt l’escenari, amb diverses actuacions precedides per qui des de fa dos anys dirigeix l’escola, Jordi Feliu. Ell mateix es va encarregar de dirigir bona part de les intervencions artístiques, una tasca compartida pel director de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, Jordi Sacristan, qui es va encarregar de dirigir els músics en aquestes formacions.


Jordi Feliu, director de l'Escola de Música del Col·legi Santa Maria,
durant el concert de fi de curs del passat dissabte al Teatre de Blanes
Es tractava que el centenar d’alumnes amb què ha comptat enguany l’escola oferís al públic una mostra del treball realitzat durant aquest curs 2021-2022, el què ha significat el retorn a la plena normalitat postpandèmica. La suma de l’esforç de tots ells i elles –alumnes i professorat- va configurar un espectacle amè i variat, on no cal dir que el públic s’hi va entregar des d’un primer moment, aplaudint i acompanyant moltes vegades els passatges musicals que s’interpretaven. Val a dir que un dels assistents a la vetllada va ser el regidor de Cultura, Albert Sanz.


Música i Cant al Concert de Final de Curs

La vetllada va començar en la seva primera part amb diversos grups, quartets i quintets que van oferir al públic –majoritàriament format per familiars, amics i coneguts dels joves artistes- temes musicals molt coneguts, com la primera peça que va sonar: ‘Amazing Grace’, amb el grup de clarinets. La Brass Band va tocar ‘Happy’, el quintet de metalls ‘St. Louis Blues’, i el grup de saxos ‘Els Miserables’, mentre que el taller de cant va oferir ‘I Will Survive’.


Berta Gàmez i Maria Micaeli, les dues intèrprets de 'Fly Me To The Moon' i 'New York, New York' respectivament
Després que la cobla va interpretar dues sardanes, la Big Band va oferir diverses peces amb saxofó i dues impactants veus solistes: Berta Gàmez va fer emmudir tothom amb la seva vibrant ‘Fly Me To The Moon’, i Maria Micaeli ho va fer respectivament amb ‘New York, New York’. Finalment, després d’una necessària mitja part perquè l’escenari s’adaptés a la darrera formació que tocava, la banda, el concert va incloure les darreres peces musicals de la vetllada.


Aquí, de nou, es van poder gaudir inoblidables peces actuals i més pretèrites. Entre elles ‘What a Wonderful World’; l’arxi-coneguda ‘Do-Re-Mi’, de la banda sonora de ‘Sonrisas y Lágrimas’ (interpretada per la coral dels petits), així com un popurri dels immortals temes del grup ‘Queen’, o bé la ‘Colonel Bogey March’, que tothom reconeix perquè va servir d’inspiració per a la banda sonora del film protagonitzat per Sir Alec Guiness (l’Obi Wan Kenobi d’Star Wars) ‘El pont sobre el riu Kwai’.



Data de realització: 06/21/2022 | Data de la darrera actualització: 06/21/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300