Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Junta Local de Seguretat de Blanes tracta els dispositius policials d’estiu i del Concurs de Focs 2022


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/02/2022 10:27:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESLa Junta Local de Seguretat de Blanes tracta els dispositius policials d’estiu i del Concurs de Focs 2022

L’han encapçalat l’alcalde, el director dels SSTT d’Interior i el subdelegat del govern espanyol a Girona. La Policia Local ha destacat l’increment del nombre de serveis realitzats els darrers anys, havent estat 13.769 al 2021

Aquest passat divendres l’Ajuntament de Blanes va convocar la Junta Local de Seguretat, que es reuneix regularment almenys en dues ocasions al llarg de l’any. Una d’elles és pels volts d’aquestes dates, entre finals de juny i principis de juliol, per fer balanç dels dotze mesos anteriors, així com per tractar els diferents dispositius que es posen en marxa en matèria de seguretat amb motiu de la temporada alta estiuenca.


Aquesta primera trobada anual –l’altra es fa després de l’estiu- va tenir lloc aquest passat divendres, i va ser especialment intensa perquè significava el retorn a la normalitat al 100%. L’objectiu prioritari de la Junta Local de Seguretat és mantenir els principals indicadors de seguretat i convivència durant l’estiu, l’època de màxima afluència turística, quan a Blanes s’arriba a triplicar el seu nombre d’habitants habitual.

Memòria d’actuacions dels diferents cossos de seguretat

Un altre factor que cal tenir molt en compte, que distingeix Blanes en relació a d’altres poblacions, és la celebració del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que mobilitza els dispositius de seguretat i emergència de diferents cossos: Policia Local, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil (terrestre i marítima), Policia Nacional, Bombers i Sanitaris. Precisament perquè aquest 2022 es podrà tornar a fer el festival pirotècnic, la junta celebrada ahir es va allargar molt més que mai, perquè calia repassar un gran nombre d’aspectes, a banda del dispositiu estiuenc.


D'esquerra a dreta: Jordi Martinoy, Àngel Canosa i Albert Bramón
La Junta Local de Seguretat celebrada ahir la van encapçalar l’alcalde de Blanes i responsable polític de la Policia Local i Protecció Civil, Àngel Canosa; acompanyat del director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Jordi Martinoy i del subdelegat del govern de l’estat espanyol a Girona, Albert Bramón. També van assistir els caps i sotscaps dels diferents cossos de seguretat i emergència: Joan Garcia i Javier Jarillo (Policia Local); David Castro i Josep Marco (Mossos d’Esquadra); Josep Lluís Pouy (Protecció Civil); Francisco Castro (Guàrdia Civil Blanes); Joan Luque Cofí (Guàrdia Civil Palamós); Miguel Pedro García (Policia Nacional Lloret); i Lluís Alfonsín (Parc de Bombers de Lloret).


Bona part de la reunió de treball la va ocupar el relat dels comandaments dels diferents cossos de seguretat respecte les actuacions fetes a Blanes els darrers mesos. En aquest sentit, van exposar tant les dades relatives a actuacions fetes en aquest municipi com la seva tipologia i principals conclusions els Mossos d’Esquadra, la Policia Local de Blanes, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, comptant també amb la presentació del pla de seguretat del concurs de focs.

Increment dels serveis de la Policia Local els darrers anys

Durant l’exposició de dades efectuada pel cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia va destacar diverses qüestions pel que fa al balanç dels darrers anys, i en especial de la darrera anualitat i el què portem d’aquest 2022. Una de les dades més rellevants és l’augment del nombre de serveis que el cos de seguretat ha realitzat. Segons les dades presentades pel cap de la Policia Local, si al 2017 es van fer 10.969 serveis, al 2021 van ser-ne 13.769. Són el nombre de serveis totals i globals, per tant inclouen tot tipus de casos i tipologies.

Nombre Serveis
Policia Local
Any
10.9692017
10.5822018
12.4562019
13.2102020
13.7692021


Imatges d'Arxiu Serveis Policia Local Blanes
Dels 13.769 serveis realitzats l’any passat bona part –gairebé la meitat- tenen a veure amb la Policia de Seguretat, seguit per actuacions relacionats amb la Policia de Circulació i de Policia Administrativa. La resta de serveis són de col·laboracions amb altres cossos d’emergència i seguretat; Policia Assistencial; anomalies a la via pública; accidents; i finalment tasques de suport amb Protecció Civil.


Pla d’Autoprotecció i Pla de Seguretat i Emergència Concurs de Focs

Per la seva banda, el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, va parlar de l’operatiu que es desplegarà de nou aquest 2022 amb motiu del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. El dispositiu està organitzat en base al Pla d’Autoprotecció i el Pla de Seguretat i Emergència, on es defineixen els diferents grups d’ordre i d’intervenció que hi ha per contemplar la prevenció i reacció davant qualsevol tipus de circumstància que es pugui donar.


Imatges d'Arxiu Pla de Seguretat i Emergència Concurs de Focs Blanes
En relació a anteriors edicions del festival pirotècnic, aquest 2022 hi haurà diverses novetats que augmentaran encara més el llistó de contrastada seguretat que l’Ajuntament de Blanes ha demostrat any rere any, fent que sigui l’esdeveniment pirotècnic més segur que hi ha ara per ara. Una prova d’aquesta exemplaritat és que des de fa uns quants anys s’ha agafat com a model per a d’altres espectacles que es fan arreu de Catalunya i Espanya que, com el concurs de Blanes, mouen cada dia centenars de milers d’espectadors.



Data de realització: 07/02/2022 | Data de la darrera actualització: 07/02/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300