Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes fa més accessible el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici creant una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/13/2022 09:42:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIMBOLBlanes fa més accessible el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici creant una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda

S’ha adequat una zona d’aparcament i un espai reservat al Passeig de S’Abanell per poder veure els focs sense obstacles, comptant amb el suport de MIFAS

Aquest 2022 les persones amb mobilitat reduïda podran gaudir en millors condicions de l’espectacle més important que s’organitza a Blanes al llarg de l’any: el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Per aconseguir aquest objectiu l’Ajuntament de Blanes, a través de la Policia Local, Protecció Civil i els Serveis Municipals, ha creat dos espais reservats a tal efecte, comptant amb el suport de MIFAS (Minusvàlids Físics Associats).


La idea va sorgir en una de les reunions prèvies en contínua evolució que es fan al consistori blanenc per tenir a punt tota la logística relacionada amb el festival pirotècnic. Aquestes reunions les encapçala l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, amb els principals comandaments de la Policia Local de Blanes i Protecció Civil: Joan Garcia i Francisco Javier Jarillo; i Josep Lluís Pouy respectivament.


Espai Reservat per a persones amb mobilitat reduïda,
Passeig de S'Abanell a tocar de Plaça dels Països Catalans
Cal dir que enguany, en què el festival pirotècnic celebra la seva 50ena edició –s’hauria d’haver fet al 2020, però la pandèmia ho ha impedit durant dos anys consecutius-, les cinc nits de focs que hi haurà del 22 al 26 de juliol seran més lluïdes que mai. Es calcula que, sumant les cinc nits de què consta el concurs de focs, hi haurà un milió de persones contemplant els espectacles, sumant vilatans i visitants, que s’arrengleren principalment al llarg de la franja marítima per poder contemplar-los millor.

Recinte d’Aparcament Reservat al costat de l’antic Pavelló d’Esports

Per aconseguir l’objectiu que els Focs de Blanes siguin més accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda l’Ajuntament de Blanes ha habilitat dos punts del municipi molt propers al zona de llançament dels focs d’artifici. Es tracta d’una banda de facilitar l’estacionament, i de l’altra un lloc a primera línia de mar per poder gaudir en les millores condicions possibles de les cinc nits de focs.


Zona Aparcament Reservada per a Persones amb Mobilitat Reduïda
L’espai que s’ha reservat perquè puguin estacionar-hi les persones amb mobilitat reduïda és la zona interior del costat de l’antic pavelló d’esports, al Carrer Josep Tarradellas, acotat per un muret baix que la rodeja, amb dues obertures d’accés a peu pla des de la vorera. Amb l’ajuda dels Serveis Municipals, s’han creat dues rampes en aquestes dues obertures, que donen a la vorera adjacent.


Rampes d'Accés habilitades per operaris Serveis Municipals
Per la seva banda, la Policia Local ha reservat tot l’espai amb la senyalització on s’indica que només poden estacionar-hi persones amb vehicles que disposen de l’acreditació de mobilitat reduïda. Cal recordar que, a banda d’aquesta zona específica, totes les persones amb aquesta tarja d’aparcament permès poden estacionar tant a les zones blaves com als espais que ja hi ha habilitats a tal efecte.


Espai Reservat per veure els focs al Passeig de S’Abanell

La zona d’estacionament reservada del costat de l’antic pavelló està situada a escassos metres del lloc que també s’ha reservat exclusivament perquè puguin adreçar-s’hi les persones amb mobilitat reduïda. Es tracta del tram del Passeig de S’Abanell que hi ha a tocar de la Plaça dels Països Catalans.


Representants de MIFAS Blanes-La Selva, durant la reunió
de treball preparació logística
L’emplaçament està situat a escassos metres de la zona de llançament del Concurs de Focs, per la qual cosa és un espai privilegiat per poder gaudir de les cinc nits d’espectacles pirotècnics que hi haurà a partir de la setmana vinent. L’espai reservat estarà delimitat amb unes tanques i cartells informatius que indicaran l’exclusivitat. És a dir: només hi podran accedir persones amb mobilitat reduïda.


Els caps i sotscap Policia Local de Blanes i el cap de Protecció Civil
durant la trobada
La zona s’ha considerat la més adequada, perquè està feta com una balconada que dóna sobre la platja, a la sortida de la Riera de la Vall de Burg. Per poder controlar i facilitar que només puguin accedir-hi les persones amb mobilitat reduïda, es compta amb el suport del voluntariat de MIFAS i altres col·lectius. D’altra banda, davant de l’espai reservat, a la Plaça dels Països Catalans, hi haurà un destacament de la Policia Local de Blanes que, de manera habitual, estarà regulant l’accés de vehicles al centre de la ciutat coincidint amb les cinc nits de focs.Data de realització: 07/13/2022 | Data de la darrera actualització: 07/13/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300