Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Esbart Joaquim Ruyra actua a la Festa Major de Santa Anna 2022 amb un ovacionat espectacle


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2022 05:22:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Esbart Joaquim RuyraL’Esbart Joaquim Ruyra actua a la Festa Major de Santa Anna 2022 amb un ovacionat espectacle

En l’actuació del passat diumenge es van estrenar dos balls: ‘Hortelana’ i ‘Clavellinera’, amb arranjaments del músic internacional blanenc Jordi Molina sobre cançons tradicionals

És una de les activitats de la Festa Major de Santa Anna que mai no falta a la seva cita, i que sempre omple de públic el recinte on se sol fer: la Plaça dels Dies Feiners. De fet, aquest és l’escenari principal, el més solemne del cicle festiu, completat per la resta de recintes on la gresca i la música estan garantides. Es tracta de l’espectacle que ofereix el cos de dansa de l’Esbart Joaquim Ruyra.


I és que, juntament amb d’altres entitats del municipi, és una de les que al llarg de la Festa Major de Santa Anna es bolca amb diferents activitats i actuacions. Això fa que cada any tingui el focus d’atenció del programa de festes almenys en dues ocasions. Això a banda de tenir cura d’un dels escenaris de festa regentats per alguna entitat, el ‘Korre Ke Token’.


Espectacle de l’Esbart a l’Escenari Festa Major

Aquest 2022 la presència de l’esbart al programa de la Festa Major de Santa Anna es va encetar amb un complet espectacle ofert diumenge a la nit al principal indret on s’hi acullen actes, l’Escenari Festa Major de la Plaça dels Dies Feiners. Allí s’hi va allotjar una acurada selecció del seu repertori de danses catalanes, gaudides per un pati de butaques lliurat des del principi al bon fer de l’esbart blanenc.


Dirigits pel seu actual mestre de dansa, Xavi Bagà, el cos de dansa va interpretar 16 peces, començant pel que darrerament sol obrir sempre les seves intervencions: la peça anomenada ‘Hola’, seguida per la ‘Sardana’ i la ‘Bolangera’. Rere d’elles es va oferir ‘Xinxina’, ‘Morisca’, ‘Disfressada’, ‘Casdavells’, ‘Majorales’, ‘Jota Carlet’, ‘Galop de Panderetes’ i l’emotiva dansa mortuòria del ‘Mortitxol’.


Abans d’enfilar la recta final, l’Esbart Joaquim Ruyra va oferir dues estrenes: ‘Hortelana’ i ‘Clavellinera’, amb música arranjada pel músic internacional blanenc Jordi Molina sobre cançons tradicionals. Finalment, l’espectacle es va tancar amb tres de les peces que formaven part de l’espectacle ‘DAD EXE (Dret a Decidir Executable): ‘Rumba’, ‘Jota’ i ‘Polka’.

L’Esbart de Blanes tornarà a ser protagonista de la Festa Major demà dimarts amb motiu de la festivitat de Santa Anna, el dia central del cicle festiu. Serà llavors quan oferirà el característic Ball de Morratxes, una tradició que es va tornar a incorporar a la Festa Major a principis del nou mil·lenni. Sempre congrega una gran quantitat de públic al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament, on s’interpretarà de nou, enguany acompanyats de la música en viu de la Cobla Selvatana.

Data de realització: 07/25/2022 | Data de la darrera actualització: 07/25/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300