Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les farmàcies de Blanes celebren avui el Dia Mundial del Farmacèutic


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/25/2022 08:21:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGELes farmàcies de Blanes celebren avui el Dia Mundial del Farmacèutic

Durant tot el cap de setmana la façana de l’Ajuntament de Blanes s’il·lumina en verd, el color que identifica aquests establiments com un servei sanitari permanent

A diferència d’altres commemoracions, la d’avui no és una data massa coneguda, però la pandèmia ha fet que enguany tingui encara més sentit que mai donar rellevància a aquesta celebració, com hauria d’haver estat sempre. I és que avui, 25 de setembre, se celebra el ‘Dia Mundial del Farmacèutic’, organitzat per la Federació Internacional Farmacèutica, la FIP.


Per commemorar-ho representants de les farmàcies col·legiades que hi ha a Blanes es van aplegar fa pocs dies al cèntric Passeig de Mar per fer una fotografia de grup davant un dels llocs més emblemàtics de la vila, la Roca de Sa Palomera. Es tractava que avui diumenge, coincidint amb la commemoració, es publiqués la fotografia com a acte de suport des de Blanes per sumar-s’hi.


D’altra banda, les farmàcies de Blanes han demanat el suport de l’Ajuntament de Blanes perquè contribuís a aquesta commemoració amb un gest molt senzill però carregat de simbolisme. Durant tot el cap de setmana la façana principal de l’edifici consistorial s’eestà tenyida de verd, el color que identifica aquests establiments com un servei sanitari permanent.

Els i les farmacèutiques: un referent de credibilitat davant les fake news

Des del col·lectiu de farmacèutiques i farmacèutics s’ha volgut tornar a incidir en un concepte que fa temps s’intenta fer entendre a la població en general: les farmàcies són llocs de confiança, al servei de la salut. L’objectiu és destacar, ara més que mai, que davant les notícies falses i la desconfiança en les institucions, la professió de farmacèutic i farmacèutica s’ha confirmat com un referent de credibilitat, al servei del benestar de la ciutadania.


Organitzacions d’arreu del món, entre elles el Consell General de Col·legis de Farmacèutics, així com professionals de les farmàcies a títol particular, se sumen cada any a la celebració del Dia Mundial. El seu objectiu és donar rellevància a la tasca de la professió farmacèutica i compartir-ho, entre d’altres persones, amb pacients, administracions, així com d’altres professionals del món de la salut.

El Dia Mundial del Farmacèutic es va instituir l’any 2009

El Dia Mundial del Farmacèutic es va establir l’any 2009, proclamat per la Federació Internacional Farmacèutica (FIP) durant un consell celebrat el setembre d’aquell any a Estambul (Turquia). La data del 25 de setembre es va escollir per commemorar el dia en què es va crear la FIP. L’objectiu d’aquesta celebració és promoure i recolzar el paper que tenen aquests professionals en la prevenció de malalties, promoció de la salut i seguiment de tractaments a nivell mundial.

La FIP aplega diverses associacions de farmacòlegs i farmacèutics d’arreu del món, i es va fundar el 25 de setembre de 1912 a la Haya (Països Baixos). Avui representa més de 4 milions de professionals. L’any 1914 va veure interrompudes les seves tasques a causa de la Primera Guerra Mundial. L’activitat es va reprendre al 1922, però novament al 1939 es va haver de tornar a suspendre per la Segona Guerra Mundial.


Després d’un període de set anys, va reprendre la seva tasca per millorar la salut global. La FIP ha col·laborat amb la Organització Mundial de la Salut (OMS), així com amb diversos governs d’arreu del món oferint experiència tècnica i executant projectes conjunts, així com contribuint en plans d’acció que cerquen avenços en les ciències, l’educació i la pràctica farmacèutica.



Data de realització: 09/25/2022 | Data de la darrera actualització: 09/25/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300