Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes combat l’abandonament dels animals de companyia amb la IV Campanya Gratuïta de Xipatge i Cens


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/28/2022 12:33:42 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOBlanes combat l’abandonament dels animals de companyia amb la IV Campanya Gratuïta de Xipatge i Cens

Durant tot el mes d’octubre es podrà fer amb cita prèvia, comptant amb la col·laboració de centres veterinaris de la població, i el cens es farà a l’Ajuntament, que impulsa l’acció

La campanya consisteix en la implantació del xip i el registre censal dels animals de companyia, sense que això signifiqui cap cost per a la ciutadania. Només s’identificaran i censaran els animals de companyia residents a Blanes, i l’alta dels animals al cens –que també és gratuïta- cal que la realitzi el propietari a l’Ajuntament a través dels canals habituals –AMIC o Seu Electrònica- quan el seu animal hagi estat identificat amb el xip.


L’alta al cens municipal i al Registre General d’Animals de Companyia de Catalunya (ANICOM) facilita poder retornar-los als seus propietaris i propietàries en cas que s’hagi perdut. La campanya gratuïta, que compta amb el suport del Consell Comarcal de la Selva i dels centres veterinaris que han volgut sumar-se a la iniciativa, tindrà lloc durant tot l’octubre, és a dir: de l’1 al 31 d’aquest proper mes.

Combatre l’Abandonament dels Animals de Companyia

Amb la implantació del xip en gats i gossos es poden localitzar els animals de companyia en cas que es perdin i se’ls localitzi lluny de casa seva. La Policia Local de Blanes els pot identificar ràpidament mitjançant un lector electrònic. Els darrers cinc anys (2017-2021), el Servei Comarcal de Recollida de gossos perduts i/o abandonats ha hagut d’acollir un total de 675 animals de companyia procedents de Blanes. D’aquest nombre, tan sols un 50% estaven identificats i registrats al cens.

Any
Animals Recollits
Animals Recuperats
Animals
Abandonats
%
Abandonats
2017
145
69
76
52%
2018
165
89
76
46%
2019
153
76
77
50%
2020
110
50
60
55%
2021
101
38
64
63%
Total
675
322
353
52%

IV Campanya Gratuïta Identificació i Cens Animals de Companyia

Per poder implantar els xips als animals de companyia gratuïtament durant el proper mes d’octubre, els i les propietàries tan sols hauran de demanar cita prèvia en algun dels quatre centres veterinaris que, de manera desinteressada, s’han ofert a participar-hi. Aquest serà el quart any consecutiu en què l’Ajuntament de Blanes engega la campanya per combatre l’abandonament dels animals de companyia :

Obligatorietat de censar els animals de companyia

Un altre factor a tenir en compte és que els i les propietàries d’animals de companyia estan obligats a identificar-los electrònicament mitjançant la implantació d’un xip, un deure recollit al Capítol I de l’Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals de l’Ajuntament de Blanes. Una obligatorietat que també inclou inscriure’ls al cens municipal. La tipologia d’Animals de Companyia comprèn gossos, gats i fures, així com els altres animals que es determinin per reglament que resideixen de manera habitual al municipi.


Durant els dos darrers anys s’han obtingut molt bones xifres pel que fa a participació en la campanya d’identificació dels animals de companyia: l’any 2021 es van donar d’alta al cens 139 animals, i l’any anterior 210. Per contra, però, continua havent-hi molts propietaris i propietàries –poc més del 50%- que no completen l’acció donant-los d’alta al cens municipal.Data de realització: 09/28/2022 | Data de la darrera actualització: 09/28/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300